Nefis Pastane Poğaçası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Nefis Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram margarin yahut tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzeri için)
1 poşet toz krem şanti
1 paket instant kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğine un
Bütün materyaller oda sıcaklığında olmalı

İçi için:
1 su bardağı beyaz peynir
1 tutam kıyılmış dereotu
Susam ve çörek otu

Nefis Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir yumurtanın sarısı ayrılır ve başka bütün materyaller karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin (unu yavaş yavaş ek edin, elinize yapışmayan bir hamur olacak).
Hamurun üzeri örtülerek en az yarım saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken iç materyalini hazırlayın. Ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu karıştırın.
Dinlenen ve mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve iri ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp elinizle avuç büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı iç gereçten koyup hamurun kenarlarını toplayıp elinizde yuvarlayarak poğaça biçimi verin.
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizin ve tekrar yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun

Nefis Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst