Nefis Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Nefis Mantı Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım su bardağına yakın su
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harç için;
100-125 gram kıyma
1 adet soğan (çok ince doğranmış)
Pul biber
Tuz
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
Pul biber
Öbür gereçler;
4-5 çorba kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
Nane
Mantıyı haşlamak için;
Su
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml


Nefis Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur materyallerini derin bir kaba aldım ve yeterlice yoğurdum. Bu hamurdan bütün bir beze elde ettim.
Hamurumun üzerini örtüp 5-10 dakika kadar dinlendirelim.
Bu ortada hamur dinlenirken iç harç malzemelerimi hazırlayıp düzgünce karıştıralım.
Dinlenen hamuru un ile açalım.
Kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine küçük kopardığmız kıymadan koyalım.
Hamurların 4 köşesini bir ortaya getirip şekilendirin.
Mantılar yapışmasın diye hafif unladım.
Tencerenin yarısına kadar su koydum.
Bir ölçü tuz ekleyip suyu kaynamaya bıraktım, kaynadıktan sonra tencereye mantıları aktaralım.
Mantılar pişerken sarımsakla yoğurdu düzgünce çırpıp, tuzunu ekleyelim.
Sos için yağı ve salçayı kavurun, pul biber ve tuzu ek edin.
Mantının suyunu süzüp servis tabağına alalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos ve nane ekleyip servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun
Nefis Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst