SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
7-8 adet patates
300 gram tavuk göğsü
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı sıcak su
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak olarak oyuyoruz.
Bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ kızdırıp patatesleri gerili önlü kızartıyoruz.
Tavuğu küçük küpler halinde doğruyoruz
3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.
İçine yemeklik doğranmış soğanı havucu küçük küp olarak doğranmış havuçu ve biberleri ek ederek hepsini soteliyoruz.
Daha sonra patateslerin orta kısımlarına tavuklu harcı iki yemek kaşığı kadar hepsine eşit paylaştırıyoruz.
1 yemek kaşığı salça ve 1. 5 su bardağı suyu çırpıp hepsinin üzerine gezdirerek ilave ediyoruz.
180 derece fırında yağlı kağıdla üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz
Üzerine isteğe nazaran fırından almaya yakın bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip hafif eriyince fırından alıyoruz. Afiyetle.
Not: patateslerin çıkan iç kısımlarını haşlayıp salata yapabiliriz püre olarak hazırlayabiliriz.
Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7-8 adet patates
300 gram tavuk göğsü
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı sıcak su
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak olarak oyuyoruz.
Bir tavada bir çay bardağı sıvı yağ kızdırıp patatesleri gerili önlü kızartıyoruz.
Tavuğu küçük küpler halinde doğruyoruz
3- 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.
İçine yemeklik doğranmış soğanı havucu küçük küp olarak doğranmış havuçu ve biberleri ek ederek hepsini soteliyoruz.
Daha sonra patateslerin orta kısımlarına tavuklu harcı iki yemek kaşığı kadar hepsine eşit paylaştırıyoruz.
1 yemek kaşığı salça ve 1. 5 su bardağı suyu çırpıp hepsinin üzerine gezdirerek ilave ediyoruz.
180 derece fırında yağlı kağıdla üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz
Üzerine isteğe nazaran fırından almaya yakın bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip hafif eriyince fırından alıyoruz. Afiyetle.
Not: patateslerin çıkan iç kısımlarını haşlayıp salata yapabiliriz püre olarak hazırlayabiliriz.
Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı