- Konu Yazar
- #1
Nefis lezzetiyle Şiş Kebap Tanımı İçin Materyaller
500 gram orta yağlı kıyma
2 adet kapya biber
1 adet soğan rendelenip suyu sıkılmış
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Nefis lezzetiyle Şiş Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri robotla incelterek kıyıyoruz suyunu sıkarak kıymaya ek ediyoruz.
Soğanı rendeliyoruz suyunu sıkıyoruz.
Kıymaya ek ediyoruz.
Salçayı baharatları ek edip on dakika kadar yoğuruyoruz.
Dolaba alıp bir saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen harçtan mandalina büyüklüğünde modüller alıp şişlere yapıştırarak hal veriyoruz.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şişleri diziyoruz.
Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüp 180 derece fırında alt üst pişene kadar pişiriyoruz afiyetle.
500 gram orta yağlı kıyma
2 adet kapya biber
1 adet soğan rendelenip suyu sıkılmış
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Nefis lezzetiyle Şiş Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri robotla incelterek kıyıyoruz suyunu sıkarak kıymaya ek ediyoruz.
Soğanı rendeliyoruz suyunu sıkıyoruz.
Kıymaya ek ediyoruz.
Salçayı baharatları ek edip on dakika kadar yoğuruyoruz.
Dolaba alıp bir saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen harçtan mandalina büyüklüğünde modüller alıp şişlere yapıştırarak hal veriyoruz.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şişleri diziyoruz.
Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüp 180 derece fırında alt üst pişene kadar pişiriyoruz afiyetle.