Nefis Kayseri Yağlaması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Nefis Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş için;
5 su bardağı un (duruma göre ekle)
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı silme tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıyma için;
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 domates
2 biber
1 tatlı kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı biber salça
2 y kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (salçam tuzlu olduğu için ben tuz eklemedim)
1 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı toz biber

Nefis Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına un ve yağ dışında tüm malzemeleri koyup karıştır.
En son içine ununu yavaş yavaş ekle yağını dök karıştırıp üzerini kapat yarım saat dinlendirmeye bırak.
Tavaya biraz sıvı yağ ve tereyağ koy soğan biber kavur kıymayı koy salçayı ekle pişmeye yakın diğer malzemeleri ekle altını kapat.
Hamurunu küçük parçalar halinde oklavayla aç (ben 2 kişi olduğumuz için 8 taneden yaptım.)
Kızgın tavada önlü arkalı 1 er dk pişir sert olmamasına dikkat et.
Pişen lavaşı katlayıp kıyma tavasının sosuna iyice bula. Her lavaş için bunu yap.
Lavaşların üzerine kıymalarını dök.
En son üzerine maydanozunu ve yoğurdunu dök kayseri yağlaman hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Nefis Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst