SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Nefis Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
600 gr kıyma
5 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak su (150 ml)
2-3 kısım maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 orta uzunluk rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz ve kırmızı tatlı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanların üstüne sıvı yağ
Üstünü :
1 büyük su bardağı su
Salça karışık ve süslemeye domates ve biber
Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları ortadan bölüp çatala delik açalım ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.
Sonra üstüne sıvı yağ sürüp 45 dakika fırına verelim.
O sırada sıvı yağla, soğan ve kıymayı kavuralım.
Ardından öbür gereçleri ekleyip hepsini karışdıralım ve iç harcımız hazır olsun.
Patlıcanları fırından çıkaralım ve bir çatala çukur üzere açalım.
İç harcımızla dolduralım, üstüne salça-ve sıcak şu karışımı döküp tekrar 30-40 dakika fırına verelim. Ben geri kalan iç-harcınla patates doldurdum, biberde çok hoş oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Nefis Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
600 gr kıyma
5 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak su (150 ml)
2-3 kısım maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 orta uzunluk rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz ve kırmızı tatlı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanların üstüne sıvı yağ
Üstünü :
1 büyük su bardağı su
Salça karışık ve süslemeye domates ve biber
Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları ortadan bölüp çatala delik açalım ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.
Sonra üstüne sıvı yağ sürüp 45 dakika fırına verelim.
O sırada sıvı yağla, soğan ve kıymayı kavuralım.
Ardından öbür gereçleri ekleyip hepsini karışdıralım ve iç harcımız hazır olsun.
Patlıcanları fırından çıkaralım ve bir çatala çukur üzere açalım.
İç harcımızla dolduralım, üstüne salça-ve sıcak şu karışımı döküp tekrar 30-40 dakika fırına verelim. Ben geri kalan iç-harcınla patates doldurdum, biberde çok hoş oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Nefis Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı