Nefis Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo ıspanak
Yarım kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı kadar kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Pulbiber
Sıvı yağ
Tuz
Nefis Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle ıspanağımızı yıkayıp doğrayalım. Yarım soğanı doğrayıp sıvı yağla kavuralım.
Üzerine salçamızı ekleyelim 1 dakika kadarda salçayla kavuralım.
Daha sonra ıspanakları ekleyelim.
Bu ortada kıymayı küçük bir tavada az yağla kavuralım ve ıspanaklarımızın üzerine ekleyelim.
Daha sonra 1 su bardağı sıcak suyu tuz ve pulbiberi ekleyip kapağını kapatalım.
Orta ara karıştırarak istediğiniz pişme kıvamına gelince altını kapatalım. Afiyet olsun.
Yarım kilo ıspanak
Yarım kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı kadar kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Pulbiber
Sıvı yağ
Tuz
Nefis Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle ıspanağımızı yıkayıp doğrayalım. Yarım soğanı doğrayıp sıvı yağla kavuralım.
Üzerine salçamızı ekleyelim 1 dakika kadarda salçayla kavuralım.
Daha sonra ıspanakları ekleyelim.
Bu ortada kıymayı küçük bir tavada az yağla kavuralım ve ıspanaklarımızın üzerine ekleyelim.
Daha sonra 1 su bardağı sıcak suyu tuz ve pulbiberi ekleyip kapağını kapatalım.
Orta ara karıştırarak istediğiniz pişme kıvamına gelince altını kapatalım. Afiyet olsun.