AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nefis Fırın Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Nefis Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna 500gr
( istediğiniz hal olur,ben kalın erişte kullandım)
Beşamel sos:
700ml süt
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine ve ortasına;
Kaşar peyniri (200gr)

Nefis Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarna dişe gelir formda haşlanır (al dente).
Beşamel sos için bir tencerede tereyağı eritin, un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Süt ek edip topaklanmaması için süratlice çırpın ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
En son tuz karabiber ekleyip atlını kapatın.
Bir borcama makarnanın yarısını dökün ortasına peynirin yarısını serpiştirin.
Üzerine öteki kalan makarna gelir.
Beşamel sosun tamamını makarnanın üzerine gezdirin.
Kalan kaşar peyniri üzerine döküp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri yalnızca kızarana kadar pişirin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Nefis Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst