AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nefis Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Nefis Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin yahut tereyağ
1 fincan sıvı yağ
2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
4.5-5 su bardağı un
İç harcı
Lor peyniri

Nefis Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki margarin üzerine yumurta kırılır.
Bir adedinin sarısı üzeri için ayrılır. Sırasıyla süt ,yağ ,sirke tuz ve şeker eklenir.
Malzemeler biraz karıştırılır.
Un ve kabartma tozu ile maya eklenir. !! biraz daha kıyır bir poğaça istiyorsanız kabartma tozu yarım paket eklenmelidir.
Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir ince kıyılmış dereotu eklenir.
Üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması beklenir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp içi doldurulur.
Üzeri için yumurta sarışının içine çay kaşığının ucu ile pudra şekeri eklenir ve şekillendirilen poğaçalar sürülür.
Çatalla form verilir.
200 derecede evvelden ısınmış fırında alt üst kızarana dek pişirilir.
Fırından aldığınız tepsinin üzerini 15 dakika kadar örtüp dinlendirin. Afiyet olsun .
Nefis Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst