Nefis Cikolatalı Cheesecake Tarifi İcin Malzemeler
*400 gr ricotta peyniri
*200 gr mascarpone peyniri
*1 paket krema
*1, 5 su bardağı toz şeker
*4 yumurta ve 1 yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*Limon kabuğu rendesi
Alt taban icin:
*2 paket burcak biskuvi
*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 su bardağı toz gibi cekilmiş fındık
*Yarım cay bardağından biraz az sut
Cikolatalı sos icin:
*1 paket krema
*150200 gr bitter cikolata
*Cok az tereyağı
Nefis Cikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı İyi gunler herkese Bugun cok sevdiğim tatlı cheesecake tarifini paylaşacağım Bunu labne peyniri ile de yaptım ama bence boylesi daha guzel oldu
1
*Oncelikle alt tabanı icin biskuvileri ve fındıkları rondoda un gibi olana kadar cekiyoruz (ben fındıkları cok az taneli bıraktım oyle daha guzel oldu)
*Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sutu de ilave edip alt tabanı hazırlıyoruz
*Kelepceli kalıbımızı yağlayıp(ya da pişirme kağıdı serip) hazırlamış olduğumuz harcı bi kaşık yardımıyla duzgun ve eşit bi şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz
*Ricotta peyniri, mascarpone peyniri ve kremayı her birini ayrı kapta 34 dak cırpıyoruz
*Sonra hepsini bir kapta birleştirip toz şeker ilave ederek cırpmaya devam ediyoruz
*Yumurtaları tek tek ilave ederek yaklaşık 45dak cırpıyoruz
*Son olarak un ve vanilyasını da ekleyerek bi kaşıkla ve ya spatulayla karıştırıyoruz
*Dolaptaki harcı cıkarıp kalıbın kenarlarını aluminium folyo ile sarıyoruz
*Hazirladigimiz peynirli kremayi harcın uzerine dokuyoruz
*Kalıba hafifce vurup icindeki hava kabarcıklarının cıkmasını sağlıyoruz
*Onceden ısıtılmş 200° fırında 10dk pişiriyoruz 10dak sonra dereceyi 160° indirip bir saat daha pişiriyoruz
*Bu sure icinde kesinlikle fırının kapağını acmıyoruz Ayrıca fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koyuyoruz Cheesecake’mizin catlamasını onlemek icin
*Bir saat sonra kapağı actığımızda cheesecake’i hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp ağzını biraz acıp ılımaya bırakıyoruz Eğer salladığımızda oynuyorsa biraz daha pişirmeye devam ediyoruz
*Bu arada cikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz
*Kremayı ocağa alıp ısıtıyoruz kaynayana kadar
*Cikolatalı bir kaba dokup uzerine sıcak kremayı ekliyoruz
*Kremanın sıcağı ile cikolatalar eriyecektir
*Cok az da tereyağı ekliyoruz parlak olması icin Biraz soğuması icin kenara alıyoruz Cheesecake ılıdıktan sonra fırından cıkarıp soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra cikolatalı sosumuzu da uzerine ekleyerek bir gece dinlenmesi icin dolaba kaldırıyoruz Bir gece sonra afiyetle yiye bilirsiniz Biraz zahmetli oluyor ama sonuc buna değiyor emin olun Yapacaklara şimdiden afiyet olsun
*400 gr ricotta peyniri
*200 gr mascarpone peyniri
*1 paket krema
*1, 5 su bardağı toz şeker
*4 yumurta ve 1 yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*Limon kabuğu rendesi
Alt taban icin:
*2 paket burcak biskuvi
*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 su bardağı toz gibi cekilmiş fındık
*Yarım cay bardağından biraz az sut
Cikolatalı sos icin:
*1 paket krema
*150200 gr bitter cikolata
*Cok az tereyağı
Nefis Cikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı İyi gunler herkese Bugun cok sevdiğim tatlı cheesecake tarifini paylaşacağım Bunu labne peyniri ile de yaptım ama bence boylesi daha guzel oldu
1
*Oncelikle alt tabanı icin biskuvileri ve fındıkları rondoda un gibi olana kadar cekiyoruz (ben fındıkları cok az taneli bıraktım oyle daha guzel oldu)
*Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sutu de ilave edip alt tabanı hazırlıyoruz
*Kelepceli kalıbımızı yağlayıp(ya da pişirme kağıdı serip) hazırlamış olduğumuz harcı bi kaşık yardımıyla duzgun ve eşit bi şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz
*Ricotta peyniri, mascarpone peyniri ve kremayı her birini ayrı kapta 34 dak cırpıyoruz
*Sonra hepsini bir kapta birleştirip toz şeker ilave ederek cırpmaya devam ediyoruz
*Yumurtaları tek tek ilave ederek yaklaşık 45dak cırpıyoruz
*Son olarak un ve vanilyasını da ekleyerek bi kaşıkla ve ya spatulayla karıştırıyoruz
*Dolaptaki harcı cıkarıp kalıbın kenarlarını aluminium folyo ile sarıyoruz
*Hazirladigimiz peynirli kremayi harcın uzerine dokuyoruz
*Kalıba hafifce vurup icindeki hava kabarcıklarının cıkmasını sağlıyoruz
*Onceden ısıtılmş 200° fırında 10dk pişiriyoruz 10dak sonra dereceyi 160° indirip bir saat daha pişiriyoruz
*Bu sure icinde kesinlikle fırının kapağını acmıyoruz Ayrıca fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koyuyoruz Cheesecake’mizin catlamasını onlemek icin
*Bir saat sonra kapağı actığımızda cheesecake’i hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp ağzını biraz acıp ılımaya bırakıyoruz Eğer salladığımızda oynuyorsa biraz daha pişirmeye devam ediyoruz
*Bu arada cikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz
*Kremayı ocağa alıp ısıtıyoruz kaynayana kadar
*Cikolatalı bir kaba dokup uzerine sıcak kremayı ekliyoruz
*Kremanın sıcağı ile cikolatalar eriyecektir
*Cok az da tereyağı ekliyoruz parlak olması icin Biraz soğuması icin kenara alıyoruz Cheesecake ılıdıktan sonra fırından cıkarıp soğumaya bırakıyoruz
*Soğuduktan sonra cikolatalı sosumuzu da uzerine ekleyerek bir gece dinlenmesi icin dolaba kaldırıyoruz Bir gece sonra afiyetle yiye bilirsiniz Biraz zahmetli oluyor ama sonuc buna değiyor emin olun Yapacaklara şimdiden afiyet olsun