AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nefes alamayan yavru kediye ne yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nefes alamayan yavru kediye ne yapılır?​

Astım: Kedinizin nefes almasını astım rahatsızlığı engelliyorsa bu durumda veterineriniz steroidler ve bronkodilatörler reçete edebilir. Her iki ilaç da kedinizin solunum yolunu rahatlatarak daha kolay bir şekilde nefes almasını sağlayacaktır. Nefes alamama sorunun şiddetli olduğu durumlarda oksijen desteği de sunulur.

Anne kedi yavrusuna neden Tıslar?​

Yavru kediler annelerinin yanında ayrılmaz ve onunla oynamak isterler. Yorgun ve uykusuz olan anne kedi ise, genelde oyun havasında olmazlar. Hormonlarının etkileri sinirlenmelerine neden olur. Bu nedenle rahatsız olan anne kedi ” yapma, etme” demek için yavrularına tıslar.
Kedi yavrusunu neden kabul etmez?
Kısaca, süt kanallarının tıkanmasıyla oluşan ve sonrasında tedavi edilmezse ilerleyip enfeksiyon dağılmasıyla ağır ilerleyen bir rahatsızlıktır.Doğumdan sonraki ilk 2 hafta içerisinde görülmesi ve hastalık seyrederken yavruların emme sırasında anneye ağrı ve acı vermesi sebebiyle anne kedi yavrularını kendisinden …

Yavru kedi neden zor nefes alır?​

Bronşiyal bir hastalık gibi kronik solunum yolu hastalıkları da bir kedinin sık solumasına neden olabilir. Genç yavru kedilerde bile sık soluma altta yatan doğmasal kalp rahatsızlığı gibi sorunların bir işareti olabilir. Astım: Sık soluma hırıltıya, öksürüğe ve artmış solunum hızına neden olabilmektedir.

Anne kedi yavrusuna ne kadar bakar?​

Veteriner hekimlerin ve hayvan davranış uzmanlarının önerileri yavru kedilerin annelerinden 3 aylık olduklarında ayrılabilecekleri yönünde. Bazı yavrular daha erken harekete geçebilseler de ideal şartlar altında bu sürenin 12-13 hafta olması gerektiği ısrarla vurgulanıyor.
Kedilerin zor nefes aldığı nasıl anlaşılır?
Nefes darlığı olan kediler aşağıdaki semptomları gösterir: Onların göbek ve göğüs hareket nefes alırken. Nefes darlığı çeken kediler bazen nefes alırken ağızlarını açarlar . Nefesleri gürültülü olabilir .

Geri