AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nefes acici ilaclar nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Nefes açıcı ilaçlar nelerdir?​

Nefes açıcı ilaçlar hava yollarını genişleterek nefes darlığını azaltırlar. Üç grup nefes açıcı ilaç bulunmaktadır. Bunlar salbutamol, terbutalin, salmeterol, formoterol ve indakaterol adı verilen beta agonist ilaçlar; ipratropium, tiotropium ve glikopironyum adı verilen antikolinerjik ilaçlar ve teofilindir.

Antitusif ilaçlar nelerdir nedir?​

Öksürük kesici ilaçlar, antitüsif ilaçlar olarakta adlandırılmaktadır. Öksürük kesici ilaçların, beyin sapında bulunan öksürük için koordine edici bir bölgeyi inhibe ederek, öksürük refleks arkını bozarak öksürük baskılayıcı olarak çalışmaktadır. Kuru, tahriş edici öksürükler için kullanılmaktadır.

Spazm önleyici ilaçlara ne denir?​

Spazm önleyici ilaçlara ne denir?
Spazm çözücü, spazm giderici veya antispazmodik, düz veya çizgili kaslarda gerçekleşen spazmları durduran ilaç ya da bitkiler için kullanılan tabir.

Nefes darlığı için evde ne yapılmalı?​

Soğan ve sarımsak, nefes darlığı sıkıntılarının giderilmesi sürecinde yardımcı olup tedaviyi destekleyici bir etki sunmaktadır. Ilık su içine atılan bir kaşık bal ve bir kaç damla limon suyu nefes darlığı ve öksürük tedavisinde faydalı olmakta ve semptomların hafiflemesinde etkili olmaktadır.

Astım tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?​

Uzun etkili olan ß2 agonist ilaçlar (formeterol, salmeterol vb) astım kontrolü için kullanılmaktadır. Uzun etkili olanlar kortizon gibi kontrol edici ilaçlar ile kombine şekilde hastaların kullanımına sunulmuştur. Ancak bu ilaçlar mutlaka alerji ve immünoloji uzmanlarının önerisi alınarak kullanılmalıdır.

Astım hastaları hangi ilaçları kullanır?​

Astım hastaları hangi ilaçları kullanır?
Bu grup; inhaler ve sistemik steroidleri, lökotrien antagonistlerini, inhaler steroidler ile birlikte kullanılan uzun etkili inhaler beta2-agonistleri, yavaş salınan teofilin, kromonlar, anti- IgE ve sistemik steroid dozunun azaltılmasını sağlayan diğer tedavileri içerir.

Meteospasmyl ne işe yarar Ekşi?​

karın ağrısı, kramp, spazm, şişkinlik, ishal ve/veya kabızlık ile seyreden irritabl (spastik) kolon sendromu, fonksiyonel sindirim bozuklukları ve sindirim kanalında aşırı gazın yarattığı ağrılı durumların tedavisinde endikedir, der kutsal prospektüs..insan evladının anlayacağı dilden konuşmak gerekirse, yemekten sonra …

Psikolojik nefes darlığı için ne yapılmalı?​

Psikolojik olarak nefes darlığı yaşayan kişilere, ilaç tedavisi uygulanır. Yaşadığı sorunlar veya sıkıntılar için kendini rahat hissetmesi sağlanır. Kötü düşüncelerden ve gereksiz kaygılardan ulaştırılarak, daha sakin ve huzurlu olması sağlanır. Yapılan tedavi yöntemleri arasında en etkili yöntem, ilaç tedavileridir.

Nefes açıcı ilaçlar genellikle astım, KOAH ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlardır. İlaçlar, hava yollarını genişleterek nefes darlığını azaltmayı amaçlar. Beta agonist ilaçlar, antikolinerjik ilaçlar ve teofilin gibi gruplara ayrılırlar.

Antitusif ilaçlar ise öksürüğü baskılamak için kullanılan ilaçlardır. Genellikle kuru, tahriş edici öksürüklerde tercih edilirler. Beyin sapındaki öksürük refleksini baskılayarak öksürüğü engellerler.

Spazm önleyici ilaçlar ise spazmları durdurmaya yardımcı olur. Düz veya çizgili kaslarda gerçekleşen spazmları gidermeye yönelik kullanılırlar. Aynı zamanda spazm çözücü veya antispazmodik olarak da adlandırılırlar.

Astım hastalarının kullandığı ilaçlar arasında uzun etkili beta2-agonistler, inhaler steroidler, lökotrien antagonistleri ve diğer tedaviler bulunmaktadır. Bu ilaçlar genellikle astım semptomlarını kontrol altına almak ve astım krizlerini önlemek için kullanılır.

Psikolojik nefes darlığı olan kişilere ise genellikle ilaç tedavisi önerilmektedir. Ayrıca kişinin kendini rahat hissetmesi, sakinleşmesi ve stresle baş etmesi için destekleyici psikolojik tedaviler de uygulanabilir. Kişinin psikolojik olarak sağlıklı olması nefes darlığı semptomlarının azalmasına yardımcı olabilir.

Geri