- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Neden yalın hastane?
“Yalın, hastanelerin hatalarını ve hasta bekleme sürelerini azaltarak bakım kalitesini artırmalarına olanak tanıyan bir yöntemdir. Yalın, çalışanları ve hekimleri destekleyerek, yoldaki engelleri kaldıran ve onları hasta odaklı bakım hizmeti sunmaya yönlendiren bir yaklaşımdır.Yalın üretim nedir pdf?
Yalın Üretim, ürün ve hizmet yaratma sürecini israflardan arındırıp sadeleştirerek sunulan değeri mükemmelleştirmek ve bu yolla firma karlılığını arttırmak amacını taşıyan kavram, sistem ve teknikler bütünüdür.
Yalın Hastane modelleri nedir?
YALIN; hataları ve bekleme sürelerini ortadan kaldırarak hasta tedavi ve bakım kalitesini artırmaya imkan sağlayan bir yöntemdir. YALIN, çalışanları destekleyerek önlerine çıkan engelleri kaldıran ve onların esas hizmet alanına odaklanmasını sağlayan bir yaklaşımdır.Kaizen hangi anlama gelir?
Kaizen, belirli bir zaman diliminde müşteri memnuniyetinin arttırılması ve rekabet güçlerinin etkilenmesi amacıyla süreçlere yönelik, çalışan, süreç, zaman ve teknolojide yavaş yavaş; fakat çok sayıda hızlı bir gelişme sağlamayı ve maliyetlerde bir düşmeyi ifade eden bir kavramdır.
1.Değer. Yalın Düşünce’nin başlangıç noktası “değer”dir. Değeri üretici yaratır, ama değer ancak nihai müşteri tarafından tanımlanabilir. Değeri yaratan üreticiler çoğu zaman değeri doğru tanımlayamazlar.
Yalın üretim Sistemleri Nedir?
Firmaların kâr amaçlı geliştirdiği, üretim esnasında israfı ortadan kaldırıp, en iyi üretim potansiyelinin meydana getirildiği sisteme Yalın Üretim Sistemi denilmektedir. Üretim esnasında maliyetin ve işçiliğinin minimuma düşürülmesi ile birlikte, kâr marjının artırılması amaçlanmaktadır.
Yalın üretim nasıl yapılır?
YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ- Tam Zamanında Üretim.
- Tek Parçalı (Kesintisiz) Süreç Akışı
- Kanban / Çekme Sistemi.
- Proaktif (Önleyici) Yaklaşım.
- Sürekli İyileştirme ve Öğrenme (Kaizen)
- SMED (Single Minute Exchange Of Die)
- Yerinde Kalite (Jidoka) ve Görsel Yönetim.
- İş Yükünü Düzleştirme (Heijunka)