- Konu Yazar
Neden Waldorf eğitimi?
Waldorf yaklaşımı eğitimi bir sanata dönüştürmeyi amaç edinen bütüncül bir yaklaşımdır. Çocukların sosyal, duygusal, ruhsal, ahlaki, fiziksel ve zihinsel açılardan dengeli bir biçimde ve çok yönlü olarak gelişebilmesini amaçlar. Çocukların bireyselliğini, özgüvenlerini ve bütünlüğünü desteklemeye ayrıca önem verilir.Euritim ne demek?
Euritim konuşmanın sesli ve sesiz harflerini, müzikal melodinin tonlarını ve aralıklarını, kolların ve bedenin hareketleri ile görünür olarak dışa vurulmasını sağlayan bir sanat etkinliği bir disiplindir.
Waldorf oyuncak nedir?
Waldorf oyuncakları puzzle tipidir. Yani parçalar halinde çocuklara verilir ve çocukların birleştirmesi beklenir. Çocuklar bu parçaları birleştirirken hem psikomotor, hem sosyal-duygusal hem de bilişsel gelişimlerini destekleme ve parça bütün ilişkisini kavrama şansı yakalarlar.
Waldorf yaklaşımı nasıl ortaya çıkmıştır?
Bir filozof, bilim adamı ve eğitimci olan Rudolf Steiner’in Stuttgart’taki bir fabrikanın işçilerine verdiği konferans sonrasında ortaya çıkan Waldorf Yaklaşımı, günümüz okullarında yaygın kullanılan eğitim yöntemlerinden biridir.Antroposofi kavramı ne anlama gelir?
Antropozofi, (Yunanca: ἄνθρωπος ánthrōpos (insan) ve σοφία sofίa (hikmet)) Rudolf Steiner tarafından kurulan fizik ötesi fenomenleri, doğa bilimlerinin fizikî dünyayı araştırdığı ve tanımladığı kesinlik ve açıklıkta araştırmayı ve tanımlamayı hedefleyen bir ezoterik bir fikir akımıdır.
Waldorf anlamı nedir?
Elma, ceviz, kereviz ve yeşil salata ile yapılan mayonezli salata.
Waldorf Yaklaşımı Tarihçesi. 1919’da Rudolf Steiner tarafından Almanya’da kurulan Waldorf pedagojisi, ana akım eğitim sistemine benzersiz bir alternatif sunuyor. 1. Dünya Savaşı’ndan çok ağır hasarlarla çıkan Almanya’da eğitim sistemi de Nasyonel Sosyalist Parti anlayışına göre şekilleniyordu.
Türkiyede kaç Waldorf okulu Var?
İlki 1919 yılında açılan Waldorf okullarının sayısı dünyada 1000’i aşmış durumda. Türkiye’de ise yaklaşık 5 yıllık bir geçmişe sahip. Antalya, Alanya, Muğla ve İstanbul’da 8 okul hizmet veriyor.