- Konu Yazar
- #1
Neden ve niçin siyer?
Hz. Peygamber’in (sas) kutlu hayatı olan siyer, bir Müslüman için gerçekten çok büyük ehemmiyet arz eden bir alandır. Kulluk için yaratılan insan, bu kulluğun en ideal halini elbette peygamberlerden ve son peygamber olan Peygamber Efendimiz’den (sas) öğrenecektir.Siyer ne anlatır?
Siyer kavramı; hâl, tutum, davranış, âdet, bir kimsenin ahlakı ve hayat hikâyesi gibi anlamlara gelen sîret kelimesinin çoğuludur. Siyer ise Hz. Peygamber’in doğumundan vefatına kadar hayatını ve şahsiyetini, ahlak ve şemailini, tebliğ faaliyetlerini, siyasi ve askerî mücadelelerini konu alan ilim dalıdır.Tarih ve siyer nedir?
Tarih ve siyer nedir?Siyer-i Nebi; (Arapçaː Sira an-Nabawiyya ), kısaca siyer. Geleneksel İslami literatürde Muhammed’in biyografilerine verilen isimdir. Kur’an ve Hadislere ek olarak, Muhammed’in hayatı ve İslam’ın ilk dönemi hakkındaki çoğu tarihi bilginin kaynağıdır.
Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in hayatını neden öğrenmeliyiz?
Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını, İslam dinini daha iyi öğrenmek, anlamak ve hayatımıza uğramak adına öğrenmeliyiz. Kur’an’ı daha iyi anlamak ve hayatımıza yansıtmak amacı ile öğrenmeliyiz. Peygamberimizin hayatından ders çıkararak, kendi yaşamımıza yansıtmak amacı ile öğrenmeliyiz.Siyer sınavı ne demektir?
Peygamber Sevdalıları Vakfı “O’nu Oku, O’nu Yaşa Siyer Yarışması” ödül almaya hak kazanacak adayları belirlemek için bilgi, analiz, sentez ve değerlendirme yapabilecek bir ölçme sınavıdır.Siyer de hangi konular var?
Siyer de hangi konular var?Siyer; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatını, şahsiyetini, tebliğ faaliyetlerini, siyasi ve askerî mücadelelerini konu alan ilim dalının adıdır. Peygamberimizin hayatına ve şahsiyetine duyulan ilgi; Kur’an-ı Kerim’in, İslam dininin ve Müslümanların ona verdiği önem ve değerden kaynaklanmaktadır.
Siyer kaynakları nelerdir?
Siyer ilminin temel kaynağı olarak Kuran’ı Kerim ifade edilebilir. Sonrasında ise ikincil kaynaklar olarak Hz. Muhammed’in hadisleri ve sünnetleri kaynak olarak alınmaktadır.Ashab kimdir?
Sahabe veya çoğulu Ashab (Arapça: الصحابة), bir İslam terimi. İslam peygamberi Muhammed’i görmüş, onunla konuşmuş, arkadaşlık etmiş ve ona inanmış Müslümanlara verilen isimdir. İslam literatüründe bir saygı ifadesi olarak Eshâb-ı Kirâm (Yüce/soylu sahabeler) şeklinde anılırlar.Siyer ilimleri nelerdir?
Siyer ilimleri nelerdir?Siyer ilmi, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in hayatına odaklanmış olması yönüyle İslam tarihi ve hadis ilmine büyük oranda benzerlik arzeder. Diğer taraftan söz konusu bu üç ilmin ele almış olduğu konuların sınırları, doğuş ve teşekkül sürecinde izlemiş oldukları metotlar yönüyle bazı farlılıklar bulunmaktadır.
Hz Muhammed’in hayatını neden örnek almalıyız?
Hz. Allah (c.c) bizlere Kur’an’da Peygamberimizin hayatını örnek göstermiştir. Çünkü Peygamberimiz hayatını ibadet ile geçirmiş, dürüstlüğünden ödün vermemiş, hoşgörülü olmuştur. İnsanlara her zaman değer vermiştir.Siyer sınavına kimler katılabilir?
1.1.Yarışma Kategorileri:- KATEGORİ: ( 4. ve 5. sınıf öğrencileri)
- 2.KATEGORİ: (6.‐7. ve 8. sınıf öğrencileri)
- 3.KATEGORİ: Lise Öğrencileri (9.‐ 10. ‐ 11. ve 12. sınıf) ile Örgün Eğitimde okumayıp 2005 ve sonrası doğumlu olanlar.
- .KATEGORİ: Diğer (Belirtilen Eğitim Durumları Dışında Kalanlar)
Siyer sınavı 2022 kaç soru?
Siyer sınavı 2022 kaç soru?2022 Siyer yarışması (siyer sınavı) Başvuru koşulları 3 ve 4. Kategoride 75 soru ve 90 dakika cevaplama süresi olup puanlama 100 üzerinden yapılacak.