AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden surdurulebilir urunler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Neden sürdürülebilir ürünler?​

Sürdürülebilir ürün üreticileri için genellikle kalite önemlidir çünkü ürünün mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılabilir olmasını sağlayarak kaynakların kullanımını ve atık oluşumunu en aza indirirler. Daha uzun süre kullanılabilir ürünler satın almak, daha az alışveriş yapmamızı sağlar.

Sürdürülebilir kalkınma kaça ayrılır?​

Sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel olmak üzere 3 farklı boyutu vardır.

Sürdürülebilirlik hangi başlıklar altında incelenir?​

Sürdürülebilirlik hangi başlıklar altında incelenir?
Birleşmiş Milletlerin 2005 Dünya Zirvesinde sürdürülebilir kalkınma üç alt başlıkta tanımlanmıştır; ekonomik kalkınma, sosyal kalkınma ve çevrenin korunması (UN, 2005: s.12).

Sürdürülebilir moda uygulamaları nelerdir?​

‘ Sürdürülebilir Moda ‘ bir harekettir ve sürekli değişmektedir. En basit tanımı ile kıyafetlerin tasarlanma, üretilme, nakledilme, kullanılma ve atılma yöntemlerini değiştirerek moda endüstrisini çevreye daha duyarlı hale getirmeyi amaçlayan bir harekettir.

Sürdürülebilir moda için neler yapılabilir?​

Sürdürülebilir bir gardıroba sahip olmak için neler yapabiliriz?
- Satın alacağınız marka hakkında bilgi sahibi olun.
- Satın alacağınız ürünün hangi şartlarda üretildiğini öğrenin.
- Sürdürülebilir moda anlayışını benimsemiş markalardan alışveriş yapın.
- İkinci el ürün satın almaya başlayın.

Sürdürülebilir kalkınmanın temel boyutları nelerdir?​

Sürdürülebilir kalkınmanın temel boyutları nelerdir?
Sürdürülebilir kalkınma; sosyal, ekolojik, ekonomik, mekansal ve kültürel boyutları olan bir kavramdır. Bu boyutlar birbirinden ayrı düşünülemez. Bu kavramın temelinde; insan yaşamının kalitesini artırmak, çevresel dengeyi korumak, daha temiz enerjiler kullanmak, vb. yer almaktadır.
Sürdürülebilirlik hangi bileşenlerden oluşmaktadır?​
Sürdürülebilirliğin 3 temel bileşeni bulunmaktadır. Bu bileşenler; çevre koruma, ekonomik büyüme ve sosyal gelişimdir.
Kurumsal sürdürülebilirliğin unsurları nelerdir?​
Kurumsal sürdürülebilirliğin içsel unsurlarını (1) Kurumsal Bilgi Yönetimi ve Transferi, (2) Kurumsal Öğrenme, (3) Kurumsal Değer, (4) Kurumsal Mutluluk, (5) Kurumsal Vatandaşlık, (6) Kurumsal İtibar, (7) Kurumsal Sosyal Sorumluluk, (8) Kurumsal Yönetim ve (9) Kurumsal Sosyal Sermaye alt başlıklarında değerlendirmek …

Sürdürülebilir ürünler, çevreye ve topluma dost üretim ve tüketim alışkanlıklarını teşvik eder. Bu ürünler genellikle daha uzun ömürlü, kaliteli ve yenilenebilir kaynaklardan üretilirler. Sürdürülebilir ürünlerin tercih edilmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlar, atık ve çevre kirliliğini azaltır.

Sürdürülebilir kalkınma genellikle ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlardan oluşur. Ekonomik kalkınma, gelir eşitsizliğini azaltmayı, sosyal kalkınma ise insan haklarına saygıyı ve toplumsal refahı artırmayı hedeflerken, çevresel kalkınma ise doğal kaynakların sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını ve ekosistemin korunmasını amaçlar.

Sürdürülebilirlik ise genellikle ekonomik, sosyal, çevresel, mekansal ve kültürel boyutları içerir. Bu kavramın temelinde, insan yaşam kalitesi, doğal dengenin korunması, temiz enerji kullanımı gibi unsurlar yer alır.

Sürdürülebilir moda, moda endüstrisini çevreye daha duyarlı hale getirmeyi amaçlayan bir harekettir. Bu kapsamda tasarım, üretim, taşıma, kullanım ve atık yönetimi süreçlerinde çevresel etkileri en aza indirecek adımlar atılır. Sürdürülebilir moda için yapılacaklar arasında marka bilgisi edinmek, ürünlerin üretim koşullarını öğrenmek, sürdürülebilir moda markalarından alışveriş yapmak ve ikinci el ürünleri tercih etmek önemli adımlardır.

Sürdürülebilirlik genel olarak çevre koruma, ekonomik büyüme ve sosyal gelişim gibi 3 temel bileşenden oluşur. Kurumsal sürdürülebilirlik ise kurumların içsel unsurları üzerinden değerlendirilir ve bu unsurlar genellikle kurumsal bilgi yönetimi, öğrenme, değer, mutluluk, vatandaşlık, itibar, sosyal sorumluluk, yönetim ve sosyal sermaye gibi alt başlıklarla incelenir. Bu unsurların etkin bir şekilde yönetilmesi, şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilir.

Geri