AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Neden sebep anlami?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Neden sebep anlamı?​

sebep; olayın ya da sürecin başlamasına vesile olan tözdür . neden; sebebin veya ardılı sürecin özünü sorgulayandır. nedenin; bahane, mazeret veya gerekçeler bulup, sebebe ulaşmadan arayışı sonlandırabildiği de olur. yani, “demek ki nedeni buymuş” dediğimizde ulaşılan sonuç, sebep olmayabilir.
Gerekçe olmak ne demek?
Dört cümle de birer gerekçe gerektiriyor. Gerekçe bildiren cümleler, başına “çünkü” bağlacı getirilerek okunabilir. “Hafta sonu sizinle pikniğe gidemeyeceğiz; İzmir’den amcamlar geliyor.” Pikniğe gidememenin gerekçesi İzmir’den misafir gelecek olmasıdır. ÖSS’de “gerekçe” ile ilgili sorular sorulmaktadır.

Neden sebep eş anlamlı mıdır?​

Eş anlamlı kelimeler yerine anlamdaş veya yakın anlamlı kelimeler de kullanılabilir. Sebep kelimesi eş anlamlısı ve anlamdaşı neden kelimesidir.
Neden sonuç ile ilgili cümleler?
Neden – sonuç cümleleri, meydana gelen bir olay veya durumun bir nedene bağlandığı, gerekçe olarak bir sebebin ileri sürüldüğü cümlelerdir. Şöyle ki, meydana gelen her olayın bir mantıklı gerekçesi vardır ve bu cümlede belirtilmiş ise nedeni belli bir sonuç cümlesi oluşur.

Neden ne demek TDK?​

Türk Dil Kurumu, Türk Dili Tetkik Cemiyeti adıyla 12 Temmuz 1932’de Atatürk’ün talimatıyla kurulmuştur. Türk Dili Tetkik Cemiyetinin amacı, “Türk dilinin öz güzelliğini ve zenginliğini meydana çıkarmak, onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek” olarak tespit edilmiştir.
Gerekçe nedir örnek?
Gerekçe anlamı taşıyan cümleler, bahsedilen bir eylemin gerçekleşme nedenini içeren ifadelerdir. Örneğin, “Akşam toplantıya katılamayacağım; çünkü misafirlerim gelecek.” cümlesinde kişi toplantıya katılmayışına gerekçe olarak misafirlerini göstermiştir.

Bir cümlenin gerekçesi nasıl bulunur?​

Yargı gerekçesi cümlelerinin bulunmasını isteyen sorularda cümledeki neden sonuç ilişkisine bakmak gerekmektedir. Bu şekilde yargı cümleleri çok kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Bu tarz cümlelerde yapılan işlerin hangi neden ile yapıldığından bahsedilmektedir. Bu tarz cümlelerde neden sonuç ilişkisi daima bulunur.
Sonucun diğer adı nedir?
Sonuç kelimesinin TDK’ya göre eş anlamlısı ‘netice’ olarak biliniyor.
 
Geri
Üst