AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Neden muhendis olmalisin?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Neden mühendis olmalısın?​

“Neden mühendis olmalısın?” sorusuna verilebilecek en güzel cevap: “Bir işin uzun vadede en doğru işleyişe sahip biçimde ilerlemesini sağlayanlar mühendislerdir.” Eğer siz de gelişen teknoloji çağının içerisinde mühendis olmayı seçenlerdenseniz güzel haber, alanınızın sonsuz bir gelişme içinde oluşudur.
Mühendislik insana ne kazandırır?
Mühendislik eğitimi, kişinin mantıklı düşünme ve problem çözme kabiliyetlerini geliştirerek beyni çalıştırır. Öğreneceğiniz şeylerin çoğu, mühendislik problemlerini çözmenin yanında, hayat boyu faydalı olacaktır.

Mühendislik neden önemli?​

Mühendislik eğitimi, gelişmenin kaynaklarından biri Bu yüzden ülkelerin de teknoloji politikalarının güçlü olması, mühendislik ve teknoloji eğitimini en az diğer kalkınma alanları kadar önemli değerlendirmeleri o ülkelerin gelişmeleri adına çok büyük kazanımlar edinmelerine neden olmaktadır.” dedi.
Mühendislik eğitimi nedir?
Mühendislik eğitiminde matematik ve fizik gibi derslerin öncelikli amacı, mühendislik problemlerinin çözümlenmesinde yararlanılan temel bilgi, araç ve yaklaşımları kazandırmaktır. Mühendislik eğitimi yalnızca dersin izlenmesi ile sınırlı kalmamalıdır.

Mühendislik yemini var mı?​

Bana verilen mühendislik unvanına daima layık olmaya, onun bana sağladığı yetki ve yüklediği sorumluluğu bilerek, hangi şartlar altında olursa olsun onları ancak iyiye kullanmaya, yurduma ve insanlığa yararlı olmaya, kendimi ve mesleğimi maddi ve manevi alanlarda yükseltmeye çalışacağıma namusum üzerine yemin ederim.
Mühendislik etiği nedir ve neden önemlidir?
Mühendislik Etiği ilkeleri *: Mühendisler, mesleki görevlerini yerine getirirken, toplumun güvenliğini, sağlığını ve refahını en önde tutacaklardır. 2. Mühendisler, sadece kendi uzmanlık alanlarındaki hizmetleri vermelidirler. 3. Mühendisler, yalnızca objektif ve gerçek resmi raporlar yayınlayacaklardır.

Her yıl ne kadar mühendis mezun oluyor?​

Yıllara göre mezun sayıları
 
Geri
Üst