AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden midye yenmez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.760
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Neden midye yenmez?​

midyenin demir üzerinde yapışık olması zehirlenmeye yol açar. demir üzerinden çıkartılan midye yenmez bu sebeple.

Midye dolma neden zararlı?​

Midye dolma neden zararlı?
Midyenin ağır metal içeriği yüksek olduğu için sağlık açısından zararlı bir besin olduğunu ifade eden Diyetisyen Deniz Zünbülcan, “Midyeyi çok fazla kişi severek ve çok fazla sayıda tüketiyor. Aslında sağlık için oldukça zararlı bir besin. Çünkü ağır metal içeriği oldukça yüksek.

Midye yemek neden günah?​

Midye yemek neden günah?
Hanefiler, Kur’an ve sünnetteki nasları değerlendirip şu sonuca varıyorlar: Deniz hayvanları ifadesiyle balık türü kastedilmiştir. Bundan ötürü denizde yaşasa da deniz türüne girmeyen midye ve benzeri hayvanların yenmesi caiz olmaz.

Midye neden haram regl?​

Midye ise omurgasız bir canlıdır dolayısıyla adet görmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Midyelerin üremeleri dış döllenmeyle gerçekleşir. Dişi midye suya yumurtalarını bırakır, erkek midye de spermlerini.

Midye adet oluyor mu?​

Midye adet oluyor mu?
Midye Adet Görür mü? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi etini tükettiğimiz hayvanlarda yani memelilerde adet görülür. Midye ise omurgasız bir canlıdır dolayısıyla adet görmesi gibi bir şey söz konusu değildir.

Midye hangi hastalıklara yol açar?​

Midye hangi hastalıklara yol açar?
Genelde biyolojik birikim sonucu oluşan belli başlı hastalıklara yol açar. Cinsel bozukluk, karaciğer, böbrek yetmezliği gibi hastalıklara yol açabilir. Ayrıca midyenin devamlı sıcak tutulması da bakteri üretimine yol açarak insan vücudu için bir tehdit unsuru haline gelebilir.

Midyenin eti neden oluşur?​

Midyelerin içinde bulunan etsi besin, bakteri, virüs, mantar ve balık dışkılarının öğütülmüş halidir.

Kuranı Kerim midye yemek haram mı?​

Kuranı Kerim midye yemek haram mı?
Fetvada, balık sınıfına girmeyen kabuklu deniz canlılarının haram olduğu belirtildi. MİDYE, KALAMAR, YENGEÇ, ISTAKOZ VE KARİDES HARAM MI? “Kur’an-ı Kerim’de, denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğu bildirilmiştir.
 
Midye ile ilgili paylaşılan bilgilerin çoğu yanlış anlaşılmalar veya efsanelere dayanmaktadır. Midyenin demir üzerinde yapışık olması zehirlenmeye neden olmaz, bu sadece midyenin özelliğidir ve midye yemeye engel değildir. Midye dolmanın zararlı olduğunu belirten açıklama ise doğru değildir. Midyelerin ağır metal içeriği genellikle deniz kirliliğine bağlı olarak değişebilir, ancak sağlıklı şekilde tüketildiğinde zararlı olmaz.

Midye yemenin günah olduğu iddiası ise bir inanç meselesidir. Hanefi mezhebine göre denizde yaşayan canlılar arasında sadece balıkların helal olduğunu savunurlar. Diğer canlıları yemek konusunda farklı yorumlar bulunabilir.

Midye adet olmaz çünkü adet, memeli hayvanlarda olan bir süreçtir ve midyeler omurgasız canlılardır. Midyelerin belirli hastalıklara yol açabileceği iddiası da spesifik durumlara bağlı olabilir ancak genel olarak tüketimi sağlıklı koşullarda yapıldığında bu tür risklerin minimum düzeyde olduğu söylenebilir.

Midyenin etinin nasıl oluştuğuyla ilgili verilen bilgi ise doğru değildir. Midyenin eti, midyenin kendisidir ve bu midye içinde bulunan kas dokusudur. Bakteri, virüs veya balık dışkılarıyla karışık olması gibi bir durum söz konusu değildir.

Kur'an'a göre midye, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz canlılarının haram olup olmadığına dair net bir hüküm bulunmamaktadır. Kur'an-ı Kerim'de denizden elde edilen yiyeceklerin genel olarak helal olduğu belirtilmektedir. Dolayısıyla midye yemenin dini boyutta bir günah olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda farklı yorumlar yapılabilir.
 
Geri
Üst