Neden mevsimine gore yemeliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Neden mevsimine göre yemeliyiz?​

Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler hem daha lezzetli, hem daha sağlıklıdır. Doğal olarak yetiştirildiği ve doğal yolla olgunlaştıkları için vitamin ve mineral açısından zengindirler ve daha lezzetli olurlar. Ayrıca, fiyat olarak da daha ekonomiktirler.

Sebze sevmiyorum ne yapmalıyım?​

Bunun için sebzeleri çeşitli baharatlarla birlikte tüketmek fayda sağlayabilmektedir. Özellikle sarımsak, kimyon, kişniş, anason, zencefil, biberiyenin sebzelerle birlikte pişirilmesi sindirim sıkıntılarını rahatlatacaktır. Tarhun, defneyaprağı ve rezene gibi bitkilerde sindirime yardımcı olabilmektedir.
Sebzeleri temizlemek için hangi sirke kullanılır?
“10 gram kadar İngiliz karbonatı da denilen bikarbonat koyarak en az 10 dakika bu suyun içerisinde sebzeleri ve meyveleri bekletmek ve ardından da durulamak pestisit kalıntılarını gidermede en etkili yöntemdir.

Mevsimi dışında sebze ve meyve tüketmek sağlıklı değildir doğru mu yanlış mı?​

Mevsimi dışında tükettiğinizde ise daha kalitesiz bir besin için daha fazla para harcamış olursunuz. Aynı zamanda mevsiminde olmayan besinlerin taşınması, depolanması gibi uygulamalar sebebiyle doğaya daha fazla zarar verilir.

Hangi mevsimde hangi sebze ve meyveleri tüketmek sağlıklıdır yazınız?​

Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir?
Brokoli yerine ne yiyebiliriz?
Brokoli yerine karnabahar da yenilebilir, sebzeler, mevsime göre değişebilir. Haşlama taze fasulye ya da semizotu salatası limonlu, olabilir. Kahvaltı ile öğle yemeği arasında bir elma, armut, erik (bir avuç) birkaç tane kuru ceviz yenebilir, çok açlık hissedildiğinde öğün arasında bir salatalık yenebilir.
“MEYVE VE SEBZELER DİKKATLİ YIKANMALI” Gıdalardaki pestisit kalıntılarını arındırmak için genelde evlerde ilk yapılan şey, bu gıdaları sirkeli suya koymaktır. Oysa ki, sirkeli su pestisit kalıntılarını azaltmada değil, mikroorganizma yükünü azaltmada etkilidir.
Meyve, sebze ve yeşilliklerin, içine 1/3 oranında Torku Beyaz Sirke eklediğiniz bol suda yıkayarak gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Mevsimi dışında tüketilen sebze ve meyvelerin zararları nelerdir?
Mevsiminde olmayan meyve ve sebzeler genellikle daha az lezzetlidir çünkü hasat edildikten sonra besin değerlerini hemen kaybetmeye başlarlar. Uygun mevsimlerde yetiştirilen ve tüketilen gıdalar besinsel olarak daha yoğundur.

1 domates yerine ne yenir?​

DEĞİŞİM LİSTELERİ
 
Geri
Üst