AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden MBA yapmak istiyorsunuz?

Editör

Yeni Üye

Neden MBA yapmak istiyorsunuz?​

Bir MBA programı size var olan bir işletmeyi geliştirip güçlendirmek veya yeni bir işletme kurmak alanlarında gereken tüm pratikler konusunda bilgi verir. Birçok MBA mezunu kendi işini kurmaktan vazgeçse de, büyük şirketler arasında başlangıçta orta düzey veya üst düzey yönetim pozisyonlarına giriyor.

Iktisat mezunu MBA yapabilir mi?​

MBA’nın amacı ise, mühendislik, mimarlık, iktisat, tıp, hukuk vs. mezunlarını yöneticiliğe hazırlamaktır. Yani MBA, kariyer değiştirmek (ve yönetici olmak) isteyenlere hizmet eden bir derecedir. Bu programdan verim alabilmek icin adayın kendi alanında iş deneyiminin olması gerekir.

MBA neden önemli?​

MBA neden önemli?
MBA Donanımlı ve vasıflı birer yönetici olabilmenizi sağlayan, yöneticilik formasyonu eğitiminden oluşan uluslararası alanda kabul gören bir yüksek lisans programıdır. Günümüzde artık ülkemizde ya da uluslararası alanda iş dünyasında artan rekabet çok daha nitelikli yönetici ihtiyacını da arttırmıştır.

MBA yapmak ücretli mi?​

MBA eğitim ücretleri üniversitelere göre değişiklik gösterir. Vakıf üniversitelerinde ortalama ücretler 6 bin TL’den başlayıp 40 bin TL’ye kadar çıkar. Devlet üniversitelerinde tezsiz MBA programlarının ücretleri tezlilerden daha yüksek. Tezli programlarda sadece YÖK’ün belirlediği eğitim harcı ödenir.

MBA eğitimi tezli mi tezsiz mi?​

Tezli MBA, İşletme Yönetimi alanlarında akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler içindir. Tezsiz MBA, iş hayatına yönelik lisans eğitiminde edinemediği farklı kazanımları edinmek isteyen adaylara yöneliktir.

MBA sertifikası ne işe yarar?​

MBA sertifikası ne işe yarar?
MBA (Master of Business Administration), iş insanlarına yönelik olarak geliştirilmiş yeterlilik derecesidir. MBA Eğitiminin amacı, katılımcıların rekabetçi dünyanın yönetim sorumluluğunu üstlenebilecek bireyler haline getirilmesidir.
MBA mezunları ne kadar maaş alır?​
MBA Mezunu Ne Kadar Ücret Alır? (MBA Starting Salaries )
| School name | Salary (US$)
1 | AGSM at UNSW Business School | 115909
2 | Alliance Manchester Business School | 123484
3 | Arizona State University: Carey | 114470
4 | Babson College: Olin | 131627
MBA yüksek lisansı kimler yapabilir?​
4 yıllık lisans mezunu kişiler MBA programı için başvuruda bulunabilir. Mezun olunan bölümün ‘işletme’ olması şartı aranmaz. Lisans eğitimini tamamlayan her mezun MBA yapabilir. MBA yapmak için genelde 4 üzerinden en az 2.5 not ortalanması istenir.

MBA ücreti ne kadar?​

MBA ücreti ne kadar?
MBA Yüksek Lisans Ücretleri
Üniversite | MBA Türü | Ücret
Atatürk Üniversitesi | MBA | 4.800 TL
Atatürk Üniversitesi | MBA | 6.000 TL
Atılım Üniversitesi | MBA | 9.000 TL
Bahçeşehir Üniversitesi | Executive MBA | 38.700 TL

MBA yapmak isteme sebepleriniz doğrultusunda, bir MBA programının size işletme alanında bilgi ve yetkinlik kazandırmak adına faydalı olacağına karar vermiş olabilirsiniz. MBA programları genellikle mevcut işletmeleri geliştirme ya da yeni işletmeler kurma konularında pratik bilgiler sunmanın yanı sıra büyük şirketlerde yönetim pozisyonlarına giriş yapma fırsatı da sunabilir. Mezunlar genellikle orta ve üst düzey yönetim pozisyonlarında kariyerlerine devam ederler.

Iktisat mezunları da MBA programlarına başvurabilirler. MBA programları, çeşitli alanlardan mezun olan bireyleri yönetici pozisyonlarına hazırlamayı amaçlar. Ancak programdan tam verim alabilmek için adayın iş deneyiminin olması genellikle tercih sebebidir.

MBA, donanımlı ve nitelikli bir yönetici olmanızı sağlayacak uluslararası alanda geçerliliği olan bir yüksek lisans programıdır. Günümüz iş dünyasındaki artan rekabet, daha nitelikli yöneticilere ihtiyaç duyulmasını sağlamıştır. Bu yüzden, bir MBA derecesi iş hayatında daha iyi kariyer fırsatlarına sahip olmanızı sağlayabilir.

MBA yapmak genellikle ücretlidir ve ücretler üniversiteler arasında farklılık gösterebilir. Vakıf üniversitelerinde ortalama ücretler genellikle 6.000 TL ile 40.000 TL arasında değişmektedir. Devlet üniversitelerinde tezsiz MBA programlarının ücretleri tezli programlara göre genellikle daha yüksektir.

MBA eğitimi tezli ve tezsiz olmak üzere farklı seçenekler sunar. Tezli programlar genellikle akademik kariyer yapmayı hedefleyen öğrenciler için uygunken, tezsiz programlar iş hayatında farklı kazanımlar elde etmek isteyen adaylar için tercih edilebilir.

MBA sertifikası, iş insanlarına yönelik geliştirilmiş bir yeterlilik derecesidir ve katılımcıları rekabetçi iş dünyasında yönetim sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde yetiştirir.

MBA mezunlarının aldığı maaşlar genellikle mezun oldukları okuldan ve programdan da etkilenebilir. Örneğin, farklı okullardan mezun olan MBA mezunlarının başlangıç maaşları farklılık gösterebilir.

MBA yapmak için genelde 4 yıllık lisans mezunu olmak yeterlidir ve mezun olunan bölüm genellikle işletme olmak zorunda değildir. Lisans eğitimini tamamlayan her mezun MBA programına başvurabilir ancak genellikle belirli bir not ortalaması şartı aranabilir.

MBA ücretleri üniversitelere ve programın türüne göre değişiklik gösterebilir. Bazı üniversitelerde MBA ücretleri 4.800 TL'den başlayıp, 38.700 TL gibi rakamlara kadar çıkabilir. Bu noktada, tercih edilecek program ve üniversitenin maliyetleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

Geri