AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden Matematik Ogretmenligi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Neden Matematik Öğretmenliği?​

Matematik Öğretmenleri sayesinde öğrendiğimiz matematik dersinin önemi çok büyüktür. Matematik Öğretmenliği bir lisans programıdır ve bölümün amacı eğitim kurumlarında öğrencilere matematik dersini en iyi ve etkili şekilde öğreterek, öğrencilerin matematik dersi hakkında bilgili ve öğrenmiş olmasını sağlamaktır.

Matematik öğretmeni olmak için ne yapmak gerekir?​

Matematik öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Matematik Öğretmenliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca, Matematik – Bilgisayar ve Matematik Mühendisliği bölümü mezunu bireyler de pedagojik formasyon alarak bu mesleki unvana hak kazanmaktadır.
Öğretmen olmak ne demek?
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.
Matematik bölümü okuyan ilköğretim matematik öğretmeni olabilir mi?
Matematik öğretmeni olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimleri kapsamında matematik öğretmenliği bölümü bitirmek gerekir. Aynı zamanda bilgisayar, matematik mühendisliği ve matematik bölümlerinden de mezun olarak, pedagojik formasyon almak suretiyle matematik öğretmeni olmak mümkün.

Öğretmen nasıl olunur kısaca?​

Kimler Öğretmen Olabilir?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Kamu haklarından yararlanma konusunda bir engel olmaması
- Yüz kızartıcı herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemek.
- Öğretmenlik stajını başarıyla ve eksiksiz bir biçimde tamamlamak.
- Mesleki sözlü ve yazılı mülakatlarda başarı göstermek.

Lise matematik öğretmeni ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
Matematik bölümünden matematik öğretmenliğine geçiş yapılabilir mi?

Geri