- Konu Yazar
- #1
Neden kanser oluyoruz biliyor muydun?
Öğr. Üyesi Nurten Elkin, “Kansere neden olan faktörlerin başında yüzde 90 oranında çevresel, yüzde 10 oranında ise genetik faktörler gelmektedir. Çevresel faktörlere baktığımızda alkol, tütün ürünlerinin kullanımı, enfeksiyonlar, sağlıksız beslenme ve obezite olup, bunlar önlenebilir nedenlerdir” diye konuştu.Kanser sadece genetik mi?
Kanser sadece genetik mi?Bu konu hakkına yapılan çalışmalar, birkaç durum dışında akciğer, prostat, barsak ve deri kanseri de dahil pek çok kanserin %90-95’inin kişilere kalıtsal olarak geçmediğini göstermektedir. Kanser hakkında konuşurken konuyu ‘genetik’ olmadan yorumlamak imkansızdır çünkü kanserin sebebi mutasyondur.
Kanserden korunmak için neler yapılmalı?
Kanserden korunmak için neler yapılmalı?- 1-Sigara içmemek. Kanserden ölümlerin %30′ undan, akciğer kanseri vakalarının % 87’sinden sigara sorumludur.
- 2-Alkol almamak ya da miktarını sınırlamak.
- 3-Radyasyondan uzak durmak.
- 4-Enfeksiyonlardan korunmak.
- 5-Sağlıklı beslenmek.
- 6-Egzersiz yapmak.
- 7-Kilo dengesini korumak.
- 8-Kanserin erken belirti ve bulgularını bilmek.
Kanser hücreleri nasıl yok olur?
Kanser hücrelerinin azalması amacıyla vücuda uygulanan tedaviler arasında kemoterapi, radyoterapi ve immunoterapi gibi mevcut ve bilinen tedaviler gelmektedir. Bu tedaviler apoptosis olarak bilinen tekniğe dayanmaktadır. Bu teknik sayesinde kaspaz adı verilen proteinler etkin hale getirilir.Kansere iyi gelen ot hangisi?
Kansere iyi gelen ot hangisi?Çörekotu. Kanser tedavisinde kullanılan etkili bitkilerden biri olan çörekotunda bulunan timokinon maddesi, kansere karşı savaşır ve kanser hücrelerinin intihar etmesini sağlar. Aynı zamanda iltihap giderici etkisi olan çörekotunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiği de biliniyor.
Kanserin yüzde kaçı genetik?
Kanserin yüzde kaçı genetik?Genel olarak kanserlerin %10’u kalıtsal yani doğuştan gelen mutasyonlardan kaynaklanır. Buradan çıkacak sonuç şudur: Kanserlerin tamamı genetik bozukluk sonucu oluşur. Kanserlerin genetik olması, her zaman genler aracılığıyla sonraki nesillere aktarılması anlamına gelmez. Akrabamda Yumurtalık Kanseri Var.