- Konu Yazar
Neden kalite güvence?
Kalite Güvencenin amacı işin tamamını ele alarak yöntemleri belirlemek ve sistem olarak uygun ürün üretilmesini garanti etmektir. Bu şekilde uygun olmayan ürün çıkmasını engellemektir. Kısaca Kalite Güvence sistem, Kalite Kontrol uygulamadır.Kalite ve Kalite Kontrol nedir?
Bir üretim yerinde çeşitli bölümlerin gösterdiği kaliteyi geliştirme, onu koruma ve iyileştirme, tüketicinin beğenisini kazanma ve ekonomik seviyede bir üretim yapma imkanlarının sağlanmasını amaçlayan çalışmaların tamamı.Kalite güvence modeli nedir?
Kalite güvencesi bir ürün veya hizmetin kalite konusunda belirtilmiş gerekleri yerine getirmesinde yeterli güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaktadır.
Kalite kontrol kime bağlı?
Kalite kontrol müdürü; bağlı bulunduğu kurum tarafından üretilen ürünlerin, kalite, güvenilirlik ve performans standartlarını karşılamasını sağlamaktan sorumludur. Ürünlerin müşteri beklentilerini karşıladığından emin olmak için iç ve dış kalite şartlarını belirler ve uygular.
Kimler kalite güvence uzmanı olabilir?
Kalite Güvence Uzmanı Olmak İçin Gerekenler Kimya bölümü, Mühendislik fakültesi ve Eczacılık bölümü mezunları kalite güvence uzmanı olabilir. Bölüm şartı firmanın hizmet sektörüne göre değişir. Örneğin; gıda alanında hizmet sunan bir firma kalite kontrol uzmanı olarak gıda mühendislerini tercih edebilir.Kalite kontrol elemanı ne iş yapar?
Kalite kontrol elemanı; üretim faaliyetlerinin kalite planlarına uygun şekilde giriş, ara ve final kontrollerini gerçekleştirmek, gerekli kayıtları tutmak ve iş akışı düzenini sağlamaktan sorumludur.Kalite güvence faaliyetleri nelerdir?
Kalite güvence faaliyetleri, uygunsuzlukların ortaya çıkmaması veya tekrar etmemesi için yürütülen bir dizi eylemden ibarettir ki bunlar, belirlenmiş planlar çerçevesinde birbirleriyle ilişkili olarak yürütülen faaliyetlerdir.
Kalite Güvence Sorumlusu ne iş yapar?
Kalite güvence müdürü; şirketin ürün ve çalışanlar için kalite düzenlemeleri oluşturmasına yardımcı olur. Personel, ürün, hizmet ve süreçlerin müşteri ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamak için çalışır.