AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden iyi liderler sizi guvende hissettirir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Neden iyi liderler sizi güvende hissettirir?​

Yönetim kuramcısı Simon Sinek, iyi bir liderin, personelini emniyette hissettiren, çalışanlarını güven çemberi içine alan biri olduğunu iddia ediyor. Ancak güven ve emniyet yaratmak, özellikle de istikrarsız bir ekonomide büyük bir sorumluluk almak anlamına geliyor.
Neden ile başla alıntı?
Belirli bir NEDEN ile işe gelenler,bir başarısızlık karşısında çabuk toplanırlar.Çünkü daha büyük bir sebepleri vardır.Edison:”Ben ampulü yapacak bir yol bulmadım.Ampulün nasıl yapılmayacağına dair binlerce yol buldum.”demiştir. Kimin kazandığı yada kaybettiği önemli değil.Önemli olan oyunu nasıl oynadığınız.
Neden ile başla kitabının konusu?
Büyük liderler, çevrelerindeki insanları manipüle etmezler, onlara ilham verirler ve kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam oluştururlar. Hükümlere ya da emirlere göre hareket eden değil, aldıkları ilhamla içlerindeki arzuları motive olan insanlar yaratırlar. Herşeye bir NEDEN ile başlayın.

Neden ile başla D&R?​

Büyük liderler, çevrelerindeki insanları manipüle etmezler, onlara ilham verirler ve kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam oluştururlar. Hükümlere ya da emirlere göre hareket eden değil, aldıkları ilhamla içlerindeki arzuları motive olan insanlar yaratırlar. Her şeye bir NEDEN ile başlayın.
Altın Çember nedir?
Altın Çember Simon Sinek’e göre insanları motive etmek için onları manipüle etmek yerine ilham vermeyi seçen çok az lider vardır. Bu yolu seçen liderlerin tutumu diğer liderlere benzemez. Kendilerine özgü bambaşka yolları vardır. Simon Sinek bunu “Altın Çember” olarak nitelendiriyor.
Bir lider nasıl konuşur?
Erkan Demirel, PhD, ATC – Profesyonel Koç

Geri