Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Neden Isvicre Medeni Kanunu kabul edildi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Neden İsviçre Medeni Kanunu kabul edildi?​

İsviçre Medeni Kanunu’nun açık ve sade oluşu. Türkiye’de Fransızca bilenlerin sayısının fazla olması nedeniyle çevirinin çabuk ve kolay yapılabilmesi olanağının bulunması. Kadın-erkek eşitliğine dayanan aile hukukunun detaylı bir mahiyette düzenlenmiş olması.
Türkiye isviçre’de uygulanan kanunlardan hangisini almıştır?
Türk Kanunu Medenisi, Türkiye’de 17 Şubat 1926’da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM’de kabul edilen ve 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe konulan 743 sayılı kanundur.

Türk Medeni Kanunun kabulü ile ne sağlanmış oldu?​

Medeni Kanunun Kabulünün Sonuçları * Resmi nikah zorunlu hale getirilmiştir.Böylece evlilik devlet kontrolü altına alınmıştır. * Tek eşle evlilik zorunluluğu getirilerek Türk ailesi modern bir yapıya kavuşturulmuştur. * Mirasta kız ve erkek çocukların eşit pay almaları sağlanmıştır.
Hukuki yönden yasak olan evlilikler nelerdir?
1. Üstsoy ile altsoy arasında; kardeşler arasında; amca, dayı, hala ve teyze ile yeğenleri arasında, 2. Kayın hısımlığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üstsoyu veya altsoyu arasında, 3. Evlât edinen ile evlâtlığın veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu ve eşi arasında.

Isviçre’den hangi kanunlar alındı?​

4 Ekim 1926’da İsviçre Medeni Kanunu ve İsviçre Borçlar Kanunu’ndan iktibas edilmiş her iki Kanun yürürlüğe girdi.
Türk ceza Kanunu nereden aldık?
Türk Ceza Kanunu 1926 yılında, 1889 tarihli İtalyan Zanardelli Yasası esas alınarak hazırlanarak TBMM’de kabul edilen yeni ceza kanunudur. Türk Ceza Kanunu yürürlüğe girdiği tarihten itibaren çeşitli tarihlerde toplam 54 kez değişikliğe uğradı.

Alt ve üst soy kimlerdir?​

Biri diğerinden gelen kişiler arasında üst soy (usul)- alt soy (füruu) hısımlığı (Düz çizgi hısımlığı); Kişinin kendisinden geldiği kişiler yani kişinin olmasına kaynaklık edenler üstsoy(usul), kişinin kendisinden olanlar altsoy (füruu) adını alır. Baba, dede, nine üst soy, çoçuk, torun alt soya örnektir.
Akraba evliliği hukuki olarak yasak mı?
Kuzenlerin birbiriyle evlenmeleri kanunlara göre bir sorun teşkil etmiyor. Fakat üst soy ile alt soy arasında yani anne-evlat, baba-evlat, nine-torun, dede-torun arasında gibi. Kardeşler arasında, amca, dayı, hala, teyze ile yeğenleri arasında evlenmek hukuki olarak yasak teşkil ediyor.

Medeni Kanun ile neler sağlanmıştır?​

Medeni Kanun’un Getirdiği Yenilikler1.Aile hukukunda kadın-erkek eşitliği sağlandı.2.Resmi nikah ve tek kadınla evlilik esası kabul edildi.3.Kadına da boşanma hakkı verildi.4.Mirasta kadın erkek eşitliği sağlandı.5.Mahkemelerdeki şahitlikte kadın erkek eşitliği getirildi.
Medeni Kanunun kabul edilmesinin sonuçları nelerdir?
 
Geri
Üst