AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden istek okullari?

Editör

Yeni Üye

Neden istek okullari?​

İSTEK Okullarının temel hedefi öğrencilerin seçtikleri alanlarda başarılı, öncü ve yaratıcı olabilmeleri için gerekli disiplin, yetkinlik ve özgüven seviyelerinin geliştirilmesidir. Sınavlara giren öğrenciler arasında başarı ve yerleşme oranı yüksektir.

Istek kipi nasıl anlaşılır?​

İstek kipi, fiile getirildiği zaman o işin yapılmasını isteme anlamını veren kiptir. İstek kipi ekleri ‘-a, -e’dir. İstek kipi ekleri eylemin yapılması veya fiilin olumsuz olarak yapılmaması istendiği durumlarda kullanılır. İstek kipinin olumsuzu ‘-ma, -me’ olumsuzluk eki ile yapılır.
Istek kipi ne örnekler?​
İstek kipine örnekler
- Eve erken gideyim de yemek yapayım.
- Yarın işe erken gelesin.
- Gürkan’a söyle de gelirken iki tane ekmek ala.
- Arkadaşlar, sıraya geçelim.
- Biz pazardan gelen kadar evi toparlayasınız.
- Ustalar fayansları döşemeyi bitirmiş olalar.
- Uykumu alayım da toplantıda yorgun görünmeyeyim.

Kütahya istek okulları kimin?​

Kütahya istek okulları kimin?
Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, İSTEK Okulları Genel Müdürü Ali İhsan Özyazgan, İSTEK Kütahya Okulları kurucusu Koray Yolcu, çok sayıda davetli, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. Tanıtım toplantısı Koray Yolcu’nun konuşmasıyla başladı.

Istek okulları açılımı nedir?​

Istek okulları açılımı nedir?
İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı, kısaca İSTEK Vakfı olarak da bilinen, Bedrettin Dalan’ın kurmuş ve genel başkanı olduğu eğitime yönelik bir vakıftır. Bünyesinde birçok anaokulu, ilköğretim okulu, lise ve 1996 yılında eğitime başlamış Yeditepe Üniversitesi vardır.

Istek ve emir kipi nedir?​

Eylemin gerçekleşmesini emir anlamıyla bildiren kiplere emir kipi denir. emir kipi, dilek kiplerine dahildir. Emir kipi ile çekimlenmiş fiillerde iş, oluş, hareketin emir ile meydana gelmesi anlamı vardır. Bazen dilek, istek anlamı da taşıyabilir.

Dilek kipleri hangi ekleri alır?​

Dilek kipleri, fiillere dilek anlamı katan kiplerdir. Fiilin zamanını bildirmezler. Ama hepsinde de pek belirgin olmayan bir gelecek zaman anlamı vardır. Fiile “-malı/meli” eki getirilerek yapılır.
İstek ve ihtiyacın arasındaki fark nedir?​
İstekler kişisel bir arzu duymadır. İhtiyaç yaratılıştan gelen dürtüdür. İhtiyaçlar ortaktır. Yaşadığımız yerler, gelir düzeylerimiz değişse de yaşamak için zorunlu ihtiyaçlarımız değişmez.

Dilek kipi nelerdir?​

Dilek kipi nelerdir?
Türkçede dört dilek kipi vardır:
- Dilek-şart kipi.
- Emir kipi.
- Gereklilik kipi.
- İstek kipi.

İSTEK Okulları, öğrencilerin seçtikleri alanlarda başarılı, öncü ve yaratıcı olmalarını hedefleyen bir eğitim kurumudur. Öğrencilerin disiplin, yetkinlik ve özgüven seviyelerinin geliştirilmesini amaçlar. Bu doğrultuda sınavlara giren öğrenciler arasında başarı ve yerleşme oranı oldukça yüksektir.

İstek kipi, Türkçe dilinde fiile getirildiğinde o işin yapılmasını isteme anlamını veren kiptir. Ekleri "-a, -e" olan istek kipi, eylemin yapılmasını veya olumsuz olarak yapılmamasını istediğimiz durumlarda kullanılır. Örneklerde de gördüğümüz gibi istek kipi ekleriyle cümleler oluşturulabilir.

Kütahya İstek Okulları, İSTEK Okulları Genel Müdürü Ali İhsan Özyazgan ve İSTEK Kütahya Okulları kurucusu Koray Yolcu'nun katılımıyla bir otelde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtılmıştır.

İSTEK, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı'nın kısaltmasıdır. Bedrettin Dalan tarafından kurulan vakıf, anaokulu, ilköğretim okulu, lise ve Yeditepe Üniversitesi gibi eğitim kurumlarını bünyesinde barındırır.

Emir kipi, eylemin gerçekleşmesini emir anlamıyla bildiren kiptir ve dilek kiplerinden biridir. İhtiyaç ise kişisel bir arzu olmayıp yaratılıştan gelen bir dürtüdür. İhtiyaçlar zorunlu olduğu için kişisel tercihlere veya arzulara dayanmazlar.

Dilek kipleri ise Türkçe dilinde fiillere dilek anlamı katan kiplerdir. Dört tane dilek kipi vardır: Dilek-şart kipi, emir kipi, gereklilik kipi ve istek kipi. Bu kipler farklı durumları ve anlamları ifade etmek için kullanılır.

Geri