AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden ISO 9001 2000?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Neden ISO 9001 2000?​

ISO 9001:2000: ISO 9000 Standardı, her 5 yılda bir ISO tarafından gözden geçirilmekte ve uygulayıcıların görüşleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli revizyonlar yapılarak yeniden yayınlanmaktadır. 2000 rakamı, bu revizyonun 2000 yılında yapılıp, yayınlandığını gösterir versiyon tarihidir (ISO 9001:2000 versiyonu).

ISO 2000 belgesi nedir?​

ISO 2000 belgesi nedir?
Sistemin amacı nedir? Bu bağlamda ISO 9001:2000 işletmenin mal veya hizmet üretimindeki tüm aşamaları belirleyerek ve bir nevi işletmenin kullanma kılavuzunu oluşturarak her defasında aynı kalitede sonucun alınacağı iş süreçleri yaratmayı amaçlıyor.

ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi nedir?​

ISO 9001, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) Kalite Yönetimi ve Kalite Güvence Sistemi Teknik Komitesi tarafından geliĢtirilen uluslararası bir belgelendirme standardıdır. ISO 9001 Belgesi, Kalite Yönetim Sistemlerinin kurulması esnasında uygulanması gereken Ģartları ve etkin Kalite Yönetim Sistemini tanımlar.

ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi neyi kapsar?​

ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi neyi kapsar?
ISO 9001 Belgesi ise ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirler.

ISO eğitimleri nelerdir?​

ISO eğitimi, organizasyon içindeki tüm çalışanlara açık olan eğitim sürecidir. Amaç, organizasyon içindeki kalite yönetimi planlarının doğru bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Eğitim çalışmaları ile ISO’nun ne gibi avantajlar sağladığı konusunda ayrıntılı sunumlar yapılır.

ISO 20000 Bilgi Teknolojileri hizmet Yönetim Sistemi nedir?​

ISO 20000 Bilgi Teknolojileri hizmet Yönetim Sistemi nedir?
ISO/IEC 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi standardı, kuruluşun iç ve dış müşterilerine yönelik verdiği bilişim hizmetlerini bir yönetim sistemi modeli ile yönetmesi ve geliştirmesini hedefleyen bir yönetim sistemidir.

ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi nedir?​

Kaç tane ISO belgesi vardır?​

Kaç tane ISO belgesi vardır?
ISO, 23 Şubat 1947 yılında kurulmuş olan(Uluslararası Standart Organizasyonu) kalite yönetim sistemleri standartıdır. En çok rağbet gören ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile beraber 8 ISO Belgesi vardır.

ISO 9001:2000 standardı, ISO 9000 Standardı'nın her 5 yılda bir ISO tarafından gözden geçirilerek uygulayıcıların görüşleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda revize edilip yayınlandığı bir belgelendirme standardıdır. "2000" rakamı, bu revizyonun 2000 yılında yapıldığını ve yayınlandığını belirtir.

ISO 2000 belgesi ise mevcut bilgilerime göre sunulan bilgilere göre belirli bir ISO standardı değildir. Ancak, ISO 9001:2000 standardı işletmelerin mal veya hizmet üretimindeki tüm aşamaları belirleyerek ve işletmenin kullanım kılavuzunu oluşturarak her seferinde aynı kalitede sonuç almayı amaçlar.

ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) Kalite Yönetimi ve Kalite Güvence Sistemi Teknik Komitesi tarafından geliştirilen ve uluslararası alanda geçerli olan bir belgelendirme standardıdır. Bu belge, kuruluşlara Kalite Yönetim Sistemlerini kurarken ve uygularken gereken şartları ve etkin bir Kalite Yönetim Sistemi tanımını sunar.

ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi; ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemi standartlarına uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve bu sayede kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin güvencesini sağlar.

ISO eğitimleri organizasyon içindeki tüm çalışanlara açık olan eğitim süreçleridir ve amacı organizasyondaki kalite yönetimi planlarının doğru bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır. Bu eğitimlerde ISO'nun sağladığı avantajlar detaylı bir şekilde sunulur.

ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi ise, kuruluşun iç ve dış müşterilere verdiği bilişim hizmetlerini bir yönetim sistemi modeli ile yönetmesini ve geliştirmesini hedefleyen bir standarttır.

Geçerli bilgilere göre ISO'nun en çok rağbet gören belgelerinden biri ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi olup, bu belgeyle birlikte toplamda 8 adet ISO belgesi bulunmaktadır. Bunlar belirli sektörler ve ihtiyaçlar doğrultusunda farklı alanlarda standartlar sağlayan belgelerdir.

Geri