Neden isi yalitimi Yaptirmaliyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Neden ısı yalıtımı Yaptirmaliyiz?​

Isı yalıtımı sizin sağlığınızı koruduğu gibi, binanızın ömrüne de katkıda bulunacaktır. Uygulanan ısı yalıtım sistemleri ile `’a varan oranda enerji tasarrufu sunmaktadır. Daha az enerji ihtiyacı demek, enerjide büyük oranda dışa bağımlı olan ülkemiz ekonomisine de büyük katkı sağlamak demektir.

Isı yalıtımı ülke ekonomisine katkı sağlar mı?​

Isı yalıtımı ekonomiye katkı sağlar Bu çerçevede, enerjide dışa bağımlılığımızın azalması, ekonominin canlanması, istihdamın artması, üretim ve uygulama ile birlikte artacak vergi gelirlerini ısı yalıtımının ülke ekonomimize sağlayacağı olumlu katkılar olarak sayabiliriz.
Iç mantolama zararlı mı?
İç cephe ısı yalıtımı Binanın dış duvarları korunmadığı için, dış cephede meydana gelebilecek çatlaklar yapı elemanlarının ıslanmasına sebep olur. Su sızıntısının zaman amacıylade iç yüzeye kadar ulaşması halinde küf, mantar, boya dökülmesi ve aynısı hasarlara namacıyla olur.

Isı yalıtımı ülke ve aile ekonomisine etkileri nelerdir?​

Cevap: Binalarda ısı yalıtımının aile ve ülke ekonomisi açısında elbette ki katkısı büyüktür. Çünkü fazla ısı kaybının azalmasını sağlayarak daha az enerjinin sağlanması ısı yalıtımı sayesinde olmaktadır. Fazla enerji kullanmak yerine daha az enerji kullanılırsa bu sefer de enerjiye harcanan para daha da azalacaktır.

Dış cephe mantolama ne kadar tasarruf sağlar?​

Mantolama işlemi ile sağlanan enerji tasarrufu, binanın tipine ve ölçülerine göre değişiklik gösterir. Eğer tek katlı müstakil bir evde yaşıyorsanız, mantolama ile %50-60 oranında enerji verimliliği sağlayabilirsiniz. Çünkü hiç yalıtım yapılmamış olan müstakil bir evde ısının dışarıya kaçma oranı oldukça yüksektir.
Isı yalıtımı tasarruf sağlar mı?
Isı yalıtımı, kış aylarında soğuğa karşı, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önlemlerin başında geliyor. Antalya, İstanbul, Ankara ve Erzurum’da yapılan bir araştırma, yalıtımlı binaların yakıt giderlerinin yalıtımsızlara oranla yüzde 60’tan fazla tasarruf sağladığını ortaya çıkardı.

Isı yalıtımının aile ve ülke ekonomisine katkıları nelerdir?​

Geri