Neden dizel arac almaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Neden dizel araç almalıyım?​

Benzinli araçlarla kıyaslandığında daha fazla verimli bir motora sahip olması, daha az emisyon sağlıyor olması ve yaklaşık % daha az yakıt tüketimi olması, dizel motorlu araçların dikkat çeken özellikleridir. Benzinli araçların motorları dizel araçlara göre daha sessizdir.
Mazot fiyatları neden artiyor?
Nedeni ise aralık ayında getirilen özel tüketim vergisi (ÖTV) düzenlemesi. 22 Aralık’ta yürürlüğe giren düzenlemeye göre akaryakıt ürünlerinde ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılıyor. Kurdaki iniş, vatandaşa vergi olarak geri dönüyor. “Üretim ve nakliyede akaryakıt kullanılıyor.
Dizel benzini neden geçti?
“Bu durumun iki temel nedeni var” diyen Erol Şahin, şöyle devam etti: “Birincisi arzda sıkıntı var. Özellikle Avrupa’da motorine talep yüksek. İkincisi ise en fazla üretimin yapıldığı rafinerilerin Rusya’da bulunması nedeniyle, rafineriler şu an kapalı.

Araç alırken dizel mi benzinli mi?​

Uygun fiyattan araç almak istiyorsanız benzinli araçları tercih edebilirsiniz. Benzinli araçların motor devir gücü ve performansı daha yüksektir. Motor gücü ve hız sizin için önemli ise benzinli araçları tercih edebilirsiniz. Benzinli motorlar dizel motorlara göre daha uzun ömürlüdür.
Akaryakıt zammı neye göre belirlenir?
ŞİRKETLER KENDİSİ BELİRLİYOR Normalde akaryakıt fiyatlarını ne EPDK belirliyor, ne de başka bir kurum. Tabii ki EPDK da fiyatlara müdahale etmiyor. Son durum bir istisna oluşturdu. Her bir şirket rafineri çıkış fiyatına göre küçük farklarla fiyatını tayin ediyor.
Neden motorin daha çok zamlanıyor?
Motorinde Arz Açığı Var Buna ek olarak Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz havzasında benzin üretim kapasitesi yüksek rafineriler var. Motorin üretimi talebin karşısında yetersiz kalıyor. Ve sonuçta Türkiye ve bölgesinde motorinde arz açığı var. Bu da fiyatların artmasına neden oluyor.

Geri