AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden bu kadar bos hissediyorum?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.271
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Neden bu kadar boş hissediyorum?​

Kendinizi ve yaşamınızı düşünmenizi gerektirebilecek herhangi bir yaşam aşaması veya durumu, geçici bir boşluk hissine de yol açabilir. Her durumda olmasa da, boş hissetmek, depresyon, bipolar bozukluk veya travma sonrası stres bozukluğu gibi bazı zihinsel sağlık koşullarını da ifade edebilir.

Insan kendini boşlukta hissedince ne yapmalı?​

Insan kendini boşlukta hissedince ne yapmalı?
Boşluk duygusu hisseden kişilere tavsiyem kendi vücudunuzla sık sık temas kuracağınız aktiviteler yapmanız. Bunun için meditasyon yapabilirsiniz, yoga yapabilirsiniz, spor yapabilirsiniz, yani vücudunuzu daha çok hissedeceğiniz aktivitelere yönelin.

Kendini Boslukta hissetmek nedir?​

Kendini Boslukta hissetmek nedir?
Her durumda olmamasına rağmen, boşlukta hissetmek depresyon, bipolar bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu gibi bazı ruh sağlığı durumlarının işareti olabilir.

Cinsel iliskide boşluk hissi nedir?​

Halk arasında vajinal gevşeklik, genişleme ve bolluk olarak ifade edilen durum son yıllarda ‘vajinal relaksasyon sendromu’ olarak yeni bir tanım almıştır. Bu durum, pelvik organ prolapsusu yani kadın genital organların sarkmasının öncü hali olarak kabul edilmektedir.

Monachopsis ne demek?​

Monachopsis ne demek?
Monachopsis, yani bir yere ait hissetmeme durumu aslında birçok kişide vardır. Yani aslında hiçbirimizin yalnız olmadığını gösterir…

Duygusal boşluğa düşmek ne demek?​

Duygusal boşluğa düşmek ne demek?
Duygusal boşluk, kişinin sebebini kestiremediği halde hayattan keyif almama, acı çekme, günlük hayatı sürdürecek gücü kendinde bulamama ve genel mutsuzluk hali içerisinde olma durumudur. Diğer bir deyişle duygusal boşluk, bireyin kendine ve hayata karşı memnuniyetsiz olma ve hayattan keyif alamama halidir.

Durduk yere ağlama isteği neden olur?​

Ani, kontrol edilemeyen ve uygunsuz ağlama veya gülme ile karakterizedir. PBA genellikle travmatik beyin hasarı gibi çeşitli nörolojik durumların bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu nedenle bir hekime görünmek faydalı olabilir. Sık sık ağlama isteğinin diğer nedeni de ruhsal bir sağlık sorununun işareti olabilir.

Duygusal boşlukta olduğunu nasıl anlarız?​

Duygusal boşlukta olduğunu nasıl anlarız?
Duygusal Boşluk Belirtileri Nelerdir? Duygusal boşluk yaşayan kişi yaşamına sadece tanıklık ettiği hissine kapılır. Kendi yaptığı herhangi bir eylemden tat alamaz. Yediği bir yemekten gittiği seyahate kadar yaptığı her eylem memnuniyetsizlikle sonuçlanır.

Boşluk hissi kimlerde görülür?​

Boşluk hissi kimlerde görülür?
Boşlukta hissetmek bazen yalnızlık hissi olarak, bazen hayatınız ve hedeflerinizle ilgili kafa karışıklığı ya da hayatta bir şeyin peşinden koşmak için motivasyonunuzun eksikliği olarak kendini gösterebilir. Herkes, zaman zaman bu boşluğu kalbinde hissedebilir.

Vajinal sıkılık nasıl anlaşılır?​

Vajina darlığı belirtileri. Tam bir cinsel birleşmenin olamaması, ağrılı cinsel birliktelikler, jinekolojik muayenede spekulum takamamak veya ultrason probu yerleştirememek vajina darlığının genel belirtilerindendir. Bazı hastalar bunu muayene esnasında öğrenmektedirler.

Monachopsis hangi dil?​

Monachopsis hangi dil?
“monos (tek,yalnız)” ve “-opsis” son ekiyle de “görünüm” anlamına gelen yunanca kökenli sözcük. arka planda seyreden tereddüt ve bir yere ait olamama hissi.
 
Boşluk hissi, genellikle duygusal veya ruhsal bir boşluk olarak tanımlanabilir. Bu his genellikle depresyon, anksiyete, travma sonrası stres bozukluğu gibi zihinsel sağlık koşullarıyla ilişkilendirilebilir. Boşluk hissi, kişinin kendini huzursuz, memnuniyetsiz veya yalnız hissetmesine sebep olabilir.

Eğer boşluk hissi yaşıyorsanız veya sevdiklerinizde böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız, kişinin kendine ve yaşamına bakış açısını değiştirecek adımlar atması önemlidir. Genellikle bu durumu aşacak bir süreçtir ve bazen profesyonel destek almak faydalı olabilir.

Boşluk hissinden kurtulmak için meditasyon, yoga, spor gibi aktiviteler yapmak, sosyal ilişkileri güçlendirmek, hobiler edinmek, profesyonel yardım almak gibi adımlar atılabilir. Bu süreçte kendinize değer verme, duygularınızı ifade etme ve kendinizi tanıma süreci de önemlidir.

Unutmayın, duygusal boşluk hissetmek, hayatın doğal bir parçası olabilir ve bunun üstesinden gelebilirsiniz. Kendinize ve duygularınıza karşı nazik olun, kendinizi keşfetmeye ve iyileşmeye adım atın.
 
Geri
Üst