AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neden belirterek istifa dilekcesi?

Editör

Yeni Üye

Neden belirterek istifa dilekçesi?​

Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Noter tasdikli istifa nedir?​

Yani noter kanalı ile ihtar çekmeseniz dahi iş sözleşmesi karşı tarafa bildirimde bulunmanızla birlikte sona erecektir. Fakat noter kanalı ile ihtarda bulunmanız sizin lehinize bir sonuç doğmasına yardımcı olacaktır. Zira karşı tarafa noter kanalı ile ihtarda bulunduysanız karşı taraf aksini iddia edemez.

İşten ayrılma dilekçesi ne zaman verilir?​

İşten ayrılma dilekçesi ne zaman verilir?
6 ila 18 aylık bir çalışmanız var ise bu durumda 4 hafta öncesinden haber vermeniz gerekir. Çalışma süreniz 1,5 yıl ila 3 yıl arasındaysa 6 hafta, 3 yıldan fazlaysa da 8 hafta öncesinden işten ayrılma dilekçenizi vermeniz gerekir.

İstifa etmek nasıl söylenir?​

İstifa etmek nasıl söylenir?
İstifa etme isteğinizi çalıştığınız firma yetkililerine açıklamak, işin belki de en zorlayıcı kısmı olarak ifade edilebilir. Patronunuz size neden istifa ettiğinizi sorduğu zaman vereceğiniz cevaplar da oldukça önemlidir. İşverenin sorusu üzerine vereceğiniz cevaplar, her iki tarafı da suçlayacak şekilde olmamalıdır.

İstifa dilekçesi haklarım saklı ne demek?​

“Tüm haklarım saklı kalmak kaydıyla” ifadesine daha çok, istifa sürecinde veya göreve başlamama sırasında rastlanmaktadır. Özel hukuk açısından, bu şekilde bir kayıt koyarak ayrılmanın hukuki bir manası olabilir ama statü hukuku açısından bu ifadenin bir anlamı bulunmamaktadır.

İşten ayrılma dilekçesi kaç gün önceden bildirilmeli?​

Hizmet süresi 6 aydan az süren işçiler için ihbar süresi, 2 hafta (14 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 6 aydan 1,5 yıla kadar olan bir işçi ihbar süresi, 4 Hafta (28 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 1,5 yıldan 3 yıla kadar olan işçiler için ihbar süresi ise, 6 Hafta (42 gün) olarak belirlenmiştir.

İşten ayrılmak için ne yapmalıyım?​

İşten ayrılmak için ne yapmalıyım?
İşten ayrıldığınızı, iş sözleşmenizi feshettiğinizi belirtmeniz yeterlidir. Bununla birlikte işvereninize bir süre tanımalısınız. Bu süre, ihbar süresidir. Yani işvereninize, “ben ayrılıyorum ama senin de zarara uğramaman için sana bir süre veriyorum”, demiş olursunuz.

İşten ayrılmak için ne söylenir?​

İşten ayrılmak için ne söylenir?
İşten ayrılmadan en az 2 hafta önce bunu yöneticinize mutlaka bildirmelisiniz. Eğer üzerinde çalışmakta olduğunuz bir proje varsa, bu daha erken bir zamanda yapılmalı ya da işten ayrılmak için projenin tamamlanması beklenmelidir. İstifanızı sözlü değil, yazılı bir şekilde ilgili departmana iletmelisiniz.
Tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla ne demek?​

"Tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla" ifadesi, bir belgede veya dilekçede kullanıldığında, kişinin o belgedeki veya dilekçedeki beyanlarının yasal olarak bağlayıcı olduğunu ancak bu beyanların kişinin yasal haklarını kullanmasına engel olmadığını belirtir. Yani bu ifade, kişinin yasal haklarını koruduğunu ve ileride bu haklarını kullanabileceğini vurgular. Bu ifade genellikle istifa dilekçelerinde veya hukuki belgelerde kullanılarak kişinin mevcut haklarını koruduğunu belirtmek için yer alır.

Geri