AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Necip fazıl dan özlü sözler

haberci

Yeni Üye
Necip Fazıl veciz sözleri
Bir kalbim var fakat benim, sevdiğinden burkulur Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur
Bir namazım, bir duam, bundan başka eski seccadem Hepsi hepsi bu değin, işte benim sermayem
Yumruk, kafaya ast edinmek zorundadır
Pek bir devim ama ben hakikatte pireyim Bir delik gösterinde utancımdan gireyim
İnsanın sevdiğini kaybetmesi, dişini kaybetmesi dek ilginçtir Acısını o lahza yaşar, yokluğunu ömür boyu
Şu geçeni durdursam, çekip de eteğinden Soruversem: Haberin var mı öleceğinden?
Armut deyip geçmeyin, onun ilk hecesi birçok kişide yoktur!
Göğe çıkanlar vardı zikirden kanatlarla Şimdi de çıkanlar var betonarme katlarla
Ömrün ilk yarısı; ikinci yarısını beklemekle, ikinci yarısı da; Birincil yarısının hasretiyle geçer
Seni aramam için beni uzağa attın Alemi benim, beni kendin için yarattın!
Düşünce besler, siyaset öldürür Siyaset, fikrin kendisi değil; posasıdır
Tohum ilave, vermezse toprak utansın
İmanın ticaretini yapanda, iman arama!
Dünya hoş olsaydı, doğarken ağlamazdık Yaşarken pak kalsaydık ölünce yıkanmazdık
Akıldan büyük nimet, zekâdan da ağır yük tanımıyorum *

Necip Fazıl Kısakürek'in veciz sözleri gerçekten derin anlamlar içeriyor. İşte bazı örnekler:

- "Bir kalbim var fakat benim, sevdiğinden burkulur Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur." Bu sözde sevginin insanı ne kadar derinden etkilediği ve sevilenin eksikliğinin daha fazla acı verici olduğu vurgulanmış.

- "Bir namazım, bir duam, bundan başka eski seccadem Hepsi hepsi bu değin, işte benim sermayem." Burada da Necip Fazıl'ın samimiyetle yapılan ibadetlerin insanın en değerli sermayesi olduğunu ifade ettiğini görüyoruz.

- "İnsanın sevdiğini kaybetmesi, dişini kaybetmesi dek ilginçtir Acısını o lahza yaşar, yokluğunu ömür boyu." Bu sözde de sevilen birinin kaybının insanı ne kadar derinden etkilediği ve bu acının uzun süre devam edebileceği vurgulanmış.

- "Ömrün ilk yarısı; ikinci yarısını beklemekle, ikinci yarısı da; Birincil yarısının hasretiyle geçer." Bu sözde ise insanın hayatını ikiye bölmek yerine her anın kıymetini bilmek gerektiği ve her anın değerli olduğu vurgulanmış.

Necip Fazıl'ın derin düşüncelerine ve veciz sözlerine her zaman hayranlıkla yaklaşıyoruz. Eğer daha fazla Necip Fazıl sözü paylaşmak veya üzerine konuşmak isterseniz, buradayım.

Geri