Nebulizator ne zaman kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nebülizatör ne zaman kullanılır?​

Nebulizatör, solunum yolu hastaları tarafından kullanılır. Küçük çocuklar başta olmak üzere, astım hastaları, koah hastaları gibi nefes almakta problem yaşayanların tedavi aracıdır. Bütün dünyada erişkin ve çocukların solunum sistemi hastalıklarının acil tedavisinde kullanımı oldukça yaygındır.

Nebülizatör cihazı alırken nelere dikkat edilmeli?​

Solunum yoluyla alınacak ilacın hacmi minimum 2 ml, maksimum 10 ml olmalıdır. Nebülizatör ile kullanılmak üzere hazırlanmış ilaçlara nebül adı verilir.Nebülizasyon sonunda cihazın haznesinde 0,5 ml kadar ilaç kalır. Buna rezidüel hacim denir. Bu nedenle hazneye koyulan sıvı miktarı minimum 2 ml olmalıdır.
Nebülizatör odayı nemlendirir mi?
Buhar makineleri, bulunduğu odadaki havayı temizleyip buhar verdiği gibi aynı zamanda içerisinde bulunan havayı da nemlendirir.
Nebülizatör nedir nasıl kullanılır?
Cihazın açma tuşuna basılarak cihaz çalıştırılır ve ilacın solunum yollarına gitmesi sağlanır. Bu sırada hasta mutlaka oturur pozisyonda olmalıdır. Yaklaşık 10 dakika sonunda işlemin bitmesine yakın cihazdan cızırtı sesi duyulmaya başlanır. Bu ses duyulduktan 1 dakika sonra nebülizatör kapatılır.

Nebülizatör içine ne konur?​

Nebulizatörler normal şartlarda sıvı ilaçların konulmasıyla kullanılır. Solunum yolu hastalığınızın türüne göre doktorunuzun vereceği ilacı kullanmak iyileşmeniz için etkili olacaktır. Aynı zamanda eğer ciddi bir hastalık durumunuz yok ise nebulizatörde tuzlu su karışımı ya da saflaştırılmış su da kullanılabilmektedir.

Nebülizatör çeşitleri nelerdir?​

Nebülizasyon sağlayan üç çeşit nebülizatör vardır:
Nemlendiriciler ve nebulizatör kapları ne işe yarar?
Basınçlı hava yardımı veya ses dalgaları vasıtası ile sıvı ilaçları buhara çeviren cihazlara nebulizatör denmektedir. Bu cihazlar solunum sıkıntısı çeken hastalara kullanılmaktadır. Cihazın dönüştürdüğü buhar sayesinde akciğerlerin tedavisi amaçlanır.
Nebulizatör bakımı nasıl yapılır?
Nebulizer Temizleme İşlemi Her kullanımdan sonra cihaz içinde kalan sıvıyı dökün. Her parçayı ayırarak ılık sabunlu su ile yıkayın. Cihaz parçalarını bol su ile durulayın.Temiz bir bez veya peçete üzerinde havada kurumaya bırakın. Sonra tekrar cihazın parçalarını birleştirin.
 
Geri
Üst