- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Nebula nedir çeşitleri nelerdir?
Bu bulutsular; karanlık bulutsular, yansıma bulutsuları, salma bulutsuları, gezegenimsi bulutsular ve süpernova kalıntılarıdır.Yengeç Bulutsusu hangi Bulutsuya örnektir?
Yengeç Bulutsusu (ayrıca Messier 1, M1, NGC 1952, Taurus A olarak da bilinir) Boğa takımyıldızı bölgesinde yer alan bir süpernova kalıntısı ve atarca rüzgarı bulutsusudur.Fen Bilimleri bulutsu ne demek?
Fen Bilimleri bulutsu ne demek?Bir bulutsu uzayda bulunan dev toz ve gaz bulutudur. Bazı bulutsular süpernova olarak ölen yıldızların açığa çıkardığı gaz ve toz tarafından meydana gelir. Diğer bulutsular da yeni yıldızların oluştuğu bölgelerde bulunurlar. Bu sebepten dolayı bazı bulutsulara “yıldız oluşum yerleri” adı verilir.
Bulutsunun diğer adı nedir?
Nebula ya da bulutsu uzayda bulunan ve geniş alanlara yayılmış olan gazlar, toz, hidrojen, helyum ve diğer iyonize gazlardan oluşan bulutsu yapı.Yıldızlar Nebula adı verilen sıcak gaz ve toz bulutunun sıkışması ile oluşur doğru mu yanlış mı?
Uzayda bulutsu ismiyle bilinen yıldızlar yüksek sıcaklığa sahip gaz ve toz bulutun bir araya gelerek inanılmaz derecede sıkışmasıyla meydana gelmektedir. Oldukça yüksek sıcak gaz kütlelerine sahip olan yıldızların, dünyadan çok daha büyük kütleleri bulunmaktadır.En büyük bulutsunun adı nedir?
En büyük bulutsunun adı nedir?Tarantula nebulası, galaksimiz Samanyolu’nun da yer aldığı yerel küme içinde gözlemlenmiş en büyük yıldız oluşum bölgelerinden biridir. Gökbilimcilerin hesaplarına göre nebulanın toplam kütlesi yıldızımız Güneş’in 500 bin katına yakındır.
NGC 6357 bulutsusu şimdiye kadar keşfedilen en büyük kütleli yıldızları barındırıyor. Bulutsunun merkezine yakın bir konumda yer alan büyük kütleli bir yıldız, NASA’nın elde ettiği görüntüde enerji yüklü ışığını kullanarak çevresindeki gaz ve tozu aydınlatıyor.
Yıldızlar kendi çekirdeklerinde ürettikleri ışığı uzaya yansıtırlar, yani ışıklı gök cisimleridir. Hidrojen ve helyumdan oluşurlar, gezegenler ise yıldızların etrafında döner ve onlardan aldıkları ışığı yansıtırlar, belirli miktarda bir iç ısıları bulunur. Kısacası gezegenler hiçbir şekilde ışık üretemezler.