AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nebahat Çehre Kimdir

haberci

Yeni Üye
Nebahat Çehre Hayatı
Nebahat Çehre Biyografisi
Nebahat Çehre 19 Mart 1944 tarihinde, Samsun'da dünyaya gelen artist; fotomodellik, mankenlik, sinema oyunculuğu, ses sanatçılığı ve son olarak dizi oyunculuğu yapmıştırNebahat Çehre Kariyerine dizi oyuncusu olarak devam etmektedir
Nebahat Çehre 15 yaşındayken Türkiye Güzeli seçildiNebahat Çehre, fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üstüne 1961'de Yaban Gülüm filmi ile birincil sinema deneyimini yaşadıNebahat Çehre 1964 yılında Yılmaz Güney'le tanışarak Kamalı Zeybek adlı filmde rol aldı Nebahat Çehre 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney'le evlendi Kendi deyimiyle, ülke meselelerinden yaşama bakışına kadar, her türlü konuda perspektif kazanmasında Yılmaz Güneyin katkısı oldu
O zamanlar ayakları yere basmayan genç kız, yani ben işin ciddiyetini Yılmazdan öğrendim diyerek Güney'in deneyimlerinden fazla şey öğrendiğini belirtmiştir Bir vakit sinemadan uzakta kalan Çehre, Güney'den boşanınca yeniden kamera önüne çıktı 70'li yıllarda başlayan seks filmleri furyasında, sinemaya ara verip, sahneye çıkarak şarkıcılık yapan Çehre, ikinci evliliğinin arkasından sahne hayatına da ara verdi İkinci eşinden ayrıldıktan sonradan televizyon dizilerinde rol aldı
*

Nebahat Çehre, 19 Mart 1944 tarihinde Samsun'da doğmuş bir sanatçıdır. Kariyerine Türkiye Güzeli seçilerek başlamış ve fotomodellik, mankenlik gibi alanlarda çalışmıştır. 1961 yılında Yaban Gülüm filmi ile sinema kariyerine adım atan Çehre, Yılmaz Güney ile tanışmasıyla Kamalı Zeybek adlı filmde rol almıştır ve daha sonra Yılmaz Güney ile evlenmiştir.

Yılmaz Güney'in deneyimlerinden çok şey öğrendiğini ve onun sayesinde perspektif kazandığını belirten Nebahat Çehre, Güney'den ayrıldıktan sonra tekrar sinema ve dizi projelerinde yer almıştır. 70'li yıllarda seks filmleri furyasında yer almadan önce bir süre sahne hayatına atılarak şarkıcılık yapmıştır.

İkinci evliliğinin ardından televizyon dizilerinde rol almaya devam eden Nebahat Çehre, geniş kariyeri ve sanat dünyasındaki yerini sağlamlaştırmış bir isimdir. Güçlü kişiliği ve başarılı kariyeriyle Türk sinemasının önemli isimlerinden biridir.

Geri