Ne zaman disciye gidilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ne zaman dişçiye gidilmeli?​

6 Ayda Bir Gidilmelidir Bu kural çoğu kişi tarafından uygulanmasa da 6 ayda bir dişçiye gitmek gereklidir. Çoğu kişi bu süreyi bilir ancak pratiğe geçirmez çünkü genelde dişçiler çok sevilen yerler değildir. Dişleri sorunlu olanlar daha sık gider, bunun sebebi de hep bir ağrı veya kanama ile karşılaşmalarıdır.

Dişlerimizin sağlığını korumak ve tedavisini yaptırmak için nereye gideriz?​

Öncelikle uzman bir diş hekimine gitmeli gerekli müdahaleler hekim tarafından yapılmalıdır. Gelişen bazı durumlarda iltihaptan dolayı diş şişebilir ve buna bağlı olarak yüzde şişlik görülebilir. Böyle bir durumda acilen önlem almak için şiş olan yere soğuk kompres yapılmalıdır.
Çürük olmadığı halde diş neden ağrır?
Sadece çürük dişler değil, sağlam dişler de ağrıyabilmektedir. Hissedilen diş ağrıları diş eti ve çene kemiğinden kaynaklanmaktadır. Sağlam dişlerin ağrımasının nedenlerinden bazıları şunlardır; Diş eti hastalıkları ve diş eti çekilmesi sorunları

Diş patladıktan kaç gün sonra çıkar?​

Ancak araştırmalara göre bir dişin çıkış süreci 8 günden fazla sürebilir. Diş patlamadan 4-8 gün önce belirtiler kendini gösterebilir. Kimi bebek aynı anda iki diş çıkarabilir. Bu durumda süreç daha uzun olabilir.

Periodontoloji hangi hastalıklara bakar?​

Dişler ve dişlerin etrafında bulunan dokuların sağlık ve hastalıktaki durumlarını inceleyen, bu dokularda meydana gelen hastalıkların teşhisi, tedavisi ve tedavi sonrasında elde edilen sağlığın korunmasını amaçlayan bir dişhekimliği dalıdına periodontoloji denir.
Yılda kaç kere diş hekimine gidilmelidir?
Çocukların dişleri daha kolay çürüyeceğinden yılda en az bir kez diş kontrolüne gitmeleri, herhangi bir sorunu olmayan yetişkinlerin ise iki yıla kadar bekleyebileceği ifade ediliyor. Hatta ağız ve diş bakımı konusunda dikkatli bir hijyen programı uygulayan kişilerin bu süreyi daha da uzatabileceği belirtiliyor.
Sağlıklı dişler için neler yapmalı?
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir? Ağız ve Diş Sağlığı bir önlisans programıdır ve bölümün amacı çalışacakları diş hekiminin yanında verilen dolgu, diş teli gibi birçok ürünün hazırlanması görevini yerine getirecek kişileri yetiştirerek sektöre katkı vermeleri beklenmektedir.
Çürük olmayan diş ağrısına ne iyi gelir?
Zerdeçal, sarımsak ve karabiber doğal antiseptiktirler. Bir çay kaşığı zerdeçalı suyla karıştırıp, macun kıvamına getirin. Ağrıyan dişin üzerine uygulayın. Nane, maydanoz ve ada çayı diş ağrısını dindirmede etkilidirler.

Dişime dokununca ağrıyor ne yapmalıyım?​

Dişin üzerine basıldığında ağrı olması veya en küçük bir temasın bile ağrı nedeni olması dişin sinirinde bulunan iltihabın, kök ucundan dışarı yayıldığı anlamına gelir. Bu durumda yapılması gereken tedavi; “Kanal Tedavisi”dir. Hemen bir diş hekimine veya Endodontiste gitmelisiniz aksi halde her an bir apse gelişebilir.

Bebeğimin dişinin ucu göründü ne zaman çıkar?​

Bebeğin diş çıkarma dönemi ile ilgili merak edilen her şeyi, uzman görüşlerini derleyerek cevaplıyoruz. Bazı bebekler 3-4 aylıkken diş çıkarabilir ama genellikle 6-7 aylık bebeklerin ilk dişlerinin çıktığı görülür.
Bebeklerde şişen diş ne zaman çıkar?
Bebeğiniz ilk birkaç ayda büyüyüp gelişirken bebeğinizin ön dişlerinin yaklaşık olarak 4 ila 6. ayda çıkmasını bekleyebilirsiniz ve diş çıkarma belirtileri genellikle dişin ucu görünmeden yaklaşık üç ila beş gün önce görülür.

Periodontoloji Bölümü ne yapar?​

Periodontoloji Bölümü hangi hastanede var?​

Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları) Bulunan Hastaneler
Diş muayenesi ne sıklıkla yapılır?
En doğru periyodun 6 ay olduğunu belirtelim. Şayet herhangi bir diş ve diş eti sorunu yaşamıyorsanız 6 ayda bir kontrole gitmeniz, olası problemlerin önceden fark edilmesini sağlayabilir ve daha kısa bir tedavi süreci söz konusu olabilir. Elbette diş muayenesi sadece yetişkinler için önem taşımıyor.
 
Geri
Üst