AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne tur kurslar var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ne tür kurslar var?​

Genel kültürü arttırıcı, hoşça vakit geçirmeyi sağlayan hobi kurs çeşitleri oldukça fazladır….Hobi kursları nelerdir diyenler için;
- Fotoğrafçılık Kursları
- Dans Kursları
- Oyunculuk Kursları
- Müzik Kursları
- Resim Kursları
- Enstrüman Eğitimleri.
- Sanat Kursları
- Yaratıcı Drama Kursları

Mesleki eğitim programında hangi bölümler var?​

Mesleki Eğitim Merkezleri Tüm İllerde Bulunmaktadır. En Az Ortaokul Mezunu Olan Adaylar Yıl Boyunca Kayıt Yaptırabilir. 181 Farklı Dalda Başvuru Yapılabilmektedir….Mesleki Eğitim Merkezi Bölümleri Kayıt Şartları
Alan Sıra No | Dal Sıra No | Alan Ve Dal
2 | 5 | Bilgisayar Teknik Servisi
3 | BÜRO YÖNETİMİ
6 | Yönetici Sekreterliği
4 | ELSANATLARI TEKNOLOJİSİ

Mesleki eğitim kursları ne işe yarar?​

Mesleki eğitim kursları ne işe yarar?
Mesleki eğitim kursları; mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği olmakla birlikte mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenmektedir.

Mesleki eğitim Merkezine kimler girebilir?​

Mesleki eğitim Merkezine kimler girebilir?
En az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda istenilen eğitime başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda, 4 gün ise işletmelerde eğitim alınmaktadır. 9,10 ve 11. sınıflar asgari ücretin en az %30’unu, 12. sınıflar en az yarısı kadar maaş alırlar.

Mesleki eğitim Merkezi kimler başvurabilir?​

Mesleki eğitim merkezine her yaştan vatandaşımız kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur. En az ortaokul mezunu olmak kaydıyla ve bir işletme ile sözleşme imzalanıp gerekli diğer evraklarla beraber mesleki eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edilmesiyle ile süreç başlamış olur.

Meslek edindirme kursları ne kadar ücret veriyor?​

Program süresine bağlı olarak katılımcılara net asgari ücret düzeyinde yaklaşık olarak 1.300 TL gelir elde etme imkanı da sağlanmaktadır. Ayrıca kurs süresince günlük 50 TL zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından yapılmaktadır.

Meslek sertifikaları ne işe yarar?​

Meslek sertifikaları ne işe yarar?
Mesleki eğitim sertifikası herhangi bir meslek sahibi olanların kedi meslekleri ile ilgili gelişim sağlamalarını, belli bir bilgi birikimi ve beceriye sahip olmaları gibi amaçlarla verilir.

Halk eğitim kaç para?​

Halk eğitim kaç para?
Böylelikle ders başı ücret 28,01 TL’ye yükseldi. 2022 yılında ücretli bir öğretmen haftada 30 saat derse girerse ayda 3.360,64 TL maaş alacak.

2021 kurs başvurusu nasıl yapılır?​

2021 DYK E-KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından DYK e-kurs öğrenci başvuruları, 26 Kasım tarihinde başladı. Kurslar ise 29 Kasım tarihinde başlayacak. Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Öğrenci kurs başvurusu nasıl yapılır?​

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

El Sanatları Bölümü nasıl?​

El Sanatları Bölümü nasıl?
Geleneksel El Sanatları Bölümü, öğrencileri gelecek hayatlarında Ebru, seramik, halıcılık, yapmacıklı, oya yapımcılığı, deri işçiliği gibi pek çok alanda çalışma imkanına sahip olur. Bu bölümde farklı el işi ve sanatlar öğretiliyor. Bu bölüm, 2 yıllık bir önlisans bölümüdür ve yetenek sınavı ile öğrenci kabul eder.

El işi kursu nedir?​

El işi kursu nedir?
Bu amaca yönelik olarak el işi eğitimi, bireylere kişilik kazandırma, topluma karşı duyarlı hâle getirme, yaşanılan olumsuzlukları olumlu hâle dönüştürme, kendini gerçekleştirme, estetik değer ve beğeni ile donatma konusunda yardımcı olabilen bir eğitim alanıdır.

Eylem araştırması nedir örnek?​

Eylem araştırmaları öğretim, öğrenme ve belli bir okulun işleyişi gibi konularda var olan sorunların öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve diğer paydaşların doğrudan katılımları ve işbirliğiyle bir ekip olarak gerçekleştirdikleri eylemleri sistematik sorgulamadır (Beverly; 1993; Mills, 2003).

Eylem araştırması türleri nelerdir?​

Eylem Araştırmasının Türleri
- Teknik-Bilimsel-İşbirlikçi Eylem Araştırması
- Uygulama-Karşılıklı işbirliği-Tartışma odaklı Eylem Araştırması
- Özgürleştirici/geliştirici/eleştirel eylem araştırması

Eylem araştırma yöntemi nedir?​

Eylem araştırma yöntemi nedir?
Eylem araştırması, uygulayıcının doğrudan kendisinin ya da bir araştırmacı ile birlikte gerçekleştirdiği ve uygulama sürecine ilişkin sorunların ortaya çıkarılması ya da hali hazırda ortaya çıkmış bir sorunu anlama ve çözmeye yönelik veri toplama ve analiz etmeyi içeren bir araştırma yaklaşımıdır.

Kesitsel araştırma ne demek?​

Kesitsel araştırma ne demek?
– Kesitsel araştırma (Prevalans Araştırmaları/taramalar) İlgilenilen hastalığın toplumdaki sıklığının (prevalansının) araştırıldığı, bütün topluma genellenebilir sonuçlar elde edilen, toplumun tamamının veya temsil eden bir örneğinin incelendiği çalışmalardır.

Hobi kursları konusunda detaylı bilgiler vermişsiniz. Fotoğrafçılık, dans, oyunculuk, müzik, resim, enstrüman eğitimleri gibi çeşitli hobi kursları bulunmaktadır. Katılımcılar genel kültürlerini arttırabilir ve keyifli vakit geçirebilirler.

Mesleki eğitim programlarına ilişkin de bilgiler verilmiş. Mesleki Eğitim Merkezlerinde en az ortaokul mezunu olan herkes kayıt yaptırabilir. 181 farklı alanda başvuru yapılabilmektedir. Bilgisayar teknik servisi, büro yönetimi, yönetici sekreterliği gibi çeşitli alanlarda eğitim almak mümkündür.

Mesleki eğitim kurslarının amacı, mesleği olmayanlara meslek edindirmek ve meslek sahibi olanların becerilerini geliştirmektir. Bu kurslar, katılımcıların istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefler.

Mesleki eğitim merkezine en az ortaokul mezunu olan herkes kayıt yaptırabilir. Haftada bir gün okulda, dört gün işletmelerde eğitim alınır ve katılımcılara belirli bir ücret ödenir.

El Sanatları Bölümü, öğrencilere geleneksel el sanatları alanında çalışma fırsatı sunar. Ebru, seramik, halıcılık gibi pek çok alanda ustalaşma imkanı bulunur. Bu bölüm, genellikle 2 yıllık bir önlisans programıdır ve yetenek sınavı ile öğrenci kabul eder.

El işi kursları, bireylere kişilik kazandırma, topluma duyarlı hale getirme ve estetik değerler kazandırma konularında yardımcı olur. Bu kurslar, el becerilerini geliştirmeyi ve sanatsal yönleri ortaya çıkarmayı amaçlar.

Eylem araştırmaları, bir ekip olarak gerçekleştirilen sistemli sorgulamaları ifade eder. Farklı türleri bulunur, örneğin teknik-bilimsel-işbirlikçi eylem araştırması, özgürleştirici eylem araştırması gibi.

Kesitsel araştırma ise bir hastalığın toplumdaki sıklığını araştıran, genellenebilir sonuçlar elde etmeyi amaçlayan çalışmaları kapsar. Bu tür araştırmalar, toplumun genel sağlık durumunu anlamaya ve iyileştirmeye yönelik bilgi sağlar.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin.

Geri