- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Ne kadar uzun süre boşanma davası açabilir?
Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hâkim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir.Boşanmak isteyen taraflardan biri nüsha davasını açabilir.?
Boşanmak isteyen taraflardan biri iki nüsha dava dilekçesi, varsa eklemek istediği belgeleri ve nüfus cüzdan fotokopisini ekleyerek boşanma davasını avukatsız olarak kendisi de açabilir. Çekişmeli boşanma davasına bakmaya yetkili mahkeme şu şekilde belirlenir: Davalı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde boşanma davası açılabilir.Çekişmeli boşanma davasında taraflar boşanmak istiyorsa?
Ancak, anlaşmalı boşanma davasında taraflar kısa sürede boşanmak istiyorsa her iki tarafın duruşmada hazır olması şarttır. Hakim, her iki tarafı dinleyerek boşanma talebiniin özgür iradeye dayalı olup olmadığını kontrol etmek zorundadır. Çekişmeli boşanma davası, ispat açısından bir tartışma sürecinin yürütüldüğü bir dava türüdür.
Çekişmeli boşanma davasında Uygulanan usuller nelerdir?
Çekişmeli boşanma davasında uygulanan usuller anlaşmalı boşanma davasında uygulanmaz; yani karşı tarafa tebligat gönderme, cevap dilekçesi veya ön inceleme aşaması gibi aşamalar geçilerek doğrudan duruşma günü verilir. Tarafların hazırlayarak imzaladığı protokol aile mahkemesi hakimi tarafından duruşmada onaylanarak boşanma kararı verilir.Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme?
Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.Boşanıyorum ve çok mutluyum?
Boşanıyorum ve Çok Mutluyum! – onedio.com Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Siz de Aynı Hataları Yapmayın Diye Anlatıyorum! Boşanıyorum ve Çok Mutluyum! Favorilerinize ekleyin. Favorilerinizden kaldırın.
Peki, boşanma davası açma sebepleri nelerdir?
Medeni Kanun’a göre, boşanma davası açma sebepleri şunlardır: Eşlerden biri zina ederse, diğer eş zina nedeniyle boşanma davası açabilir. Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.Boşanma davasında boşanma talebiniz var mı?
Boşanma davası açtığınızda, davanıza konu edindiğiniz eşinizin kusurlarını ve ihlallerini çok net bir biçimde ispatlasanız dahi hakim bu kusurların evlilik birliğini çekilmez hale getirdiği düşüncesinde emin olmadan boşanma talebinizi onaylamaz.Boşanma kararından sonra ikinci bir karar ile boşandığı kocasının soyadını kullanmasına izin verilmiş ya da verilmiş olan bu iznin daha sonra mahkeme karıyla kaldırılmış olması halinde ise aile kütüğünün düşünceler alanına mahkeme kararıyla ilgili açıklamalar yazılır.