AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne kadar surede yoga egitmeni olunur?

Editör

Yeni Üye

Ne kadar sürede yoga eğitmeni olunur?​

Yoga eğitmeni olmak için ortalama 2 yıl boyunca yoga üzerine eğitim almak gerekir. Sertifikalı eğitimlere katılan ve sporla ilgili bir geçmişe sahip olan kişiler meslekte daha avantajlıdır.

Yoga Eğitmenlik sertifikası nasıl alınır?​

O da HİS sertifikası almak. Açılımı ‘Herkes İçin Spor’ olan bu sertifikayı almak içinse ‘Temel Antrenörlük Eğitimi’ni almanız, test şeklindeki sınava ve uygulama sınavına girerek başarıyla geçmeniz gerekmektedir. Bu eğitimi almanız, yoga dersi verebilmenizin yasal koşuludur.
Cocuk yoga eğitmeni nasil olunur?​
Çocuk yoga eğitmeni olmak için öncelikle çocuk yogası sertifikası sahibi olmalısınız. Uzman kadromuz tarafından hazırlanan çocuk yoga eğitmenliği kursuna katılabilirsiniz. Eğitimi ve eğitim sonunda yapılacak çocuk yoga eğitmenliği sınav sorularını başarı ile çözerek çocuk yoga eğitmenliği sertifikanızı alabilirsiniz.

Yoga belgesi nasıl alınır?​

Yoga belgesi nasıl alınır?
Yoga Eğitimi Kursu ise Yoga Eğitimi mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 58 saatlik Yoga Eğitim sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.)…Yoga Eğitim Katılma Şartları
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, öğrenci belgesi vs.)
- Vesikalık Fotoğraf 4 adet.

Yoga Alliance üyesi nasıl olunur?​

Yoga Alliance üyesi nasıl olunur?
“Yoga Alliance Onaylı Okul” ise hem birlik tarafından belirlenen eğitim standartlarını karşılayan hem de uluslararası düzeyde kabul gören bir merkezdir. Bu okullardan mezun olan kişiler uluslararası düzeyde yoga eğitmenlik sertifikası alır ve bu sertifika ile Yoga Alliance birliğine kayıt yaptırabilirler.

Yoga hocalarına ne denir?​

Eğitmen eşliğindeki uygulama zamanları genellikle “seans” veya “ders” olarak ifade edilir. Asana uygulayıcıları kendilerini “yogi/yogini” olarak tanımlamaktan çekinmezken; “öğretmen, usta, yol gösteren” anlamına gelen “guru” kelimesi birçok kişinin yüreğine korku ve/veya şüphe salar.

E RYT ne demek?​

E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) kıdemli yoga eğitmeni anlamına gelir. Bir E-RYT olabilmek için belirli aşamalar mevcuttur. Örneğin E-RYT 200 Yoga Teacher unvanı alabilmek için minimum 1000 saat eğitim vermeli ve 2 yıldan fazla bir süre eğitmenlik yapıyor olmanız gerekir.

Yoga eğitmeni olmak için belirli bir süre eğitim almak gerektiği açıklandı. Eğitmenlik için sertifika almak isteyenlerin, HİS sertifikası ve çocuk yogası sertifikası gibi belgelere sahip olmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, Yoga Eğitmenlik sertifikası ve Yoga Alliance üyeliği gibi konuların da önemine vurgu yapıldı.

Yoga belgesi almak için ise belirli koşulların yerine getirilmesi gerektiği ve Yoga Eğitim Kursu sınavlarına katılım şartları hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Yoga hocalarının terim ve unvanları ile ilgili detaylar paylaşıldı. "Guru" kelimesinin anlamı da açıklandı.

Son olarak, E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) kıdemli yoga eğitmeni unvanının ne anlama geldiği ve bu unvanı alabilmek için gereken kriterler hakkında bilgi verildi. Minimum eğitim saati ve deneyim süresi gibi detaylar açıklandı. Bu kapsamlı bilgiler, yoga eğitmeni olmak isteyenler için faydalı olabilir.

Geri