AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne kadar sert bir polimer veya polimerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ne kadar sert bir polimer veya polimerdir?​

Nispeten sünek bir şekilde davranıyorlar, ancak çoğu kez düşük mukavemete sahiptirler. Isıyla sertleşen polimerler her zaman amorfdur ve genellikle güçlüdür ve serttir ancak genellikle kırılgandırlar. Elastomerler her zaman şekilsizdir ve Tg’nin üstünde kullanılırlar.

Bu polimerlerden bazıları nelerdir?​

Bu polimerlerden bazıları nelerdir?
Polimer Çeşitleri 1 Termoplastik polimerler, amorf veya kristal halde olabilir. Nispeten sünek bir şekilde davranıyorlar, ancak çoğu kez düşük mukavemete sahiptirler. 2 Isıyla sertleşen polimerler her zaman amorfdur ve genellikle güçlüdür ve serttir ancak genellikle kırılgandırlar. 3 Elastomerler her zaman şekilsizdir ve Tg’nin üstünde kullanılırlar.

Peki, vücudumuzda bulunan polimerler nelerdir?​

Peki, vücudumuzda bulunan polimerler nelerdir?
Vücudumuzda bulunan polimerler, proteyin ya da enzimler gibi biyolojik kimyasallar iken bitkilerde bulunan polimerler ise selüloz ya da nişasta gibi moleküllerdir. Ancak hepimizin gündelik hayatta en çok duyduğu ya da bildiği polimerler plastikler ve kauçuklardır…

Nişasta polimerler nasıl elde edilir?​

Polimerler nasıl elde edilir? Polimerler monomerlerin kimyasal reaksiyonu ile elde edilir. Doğada bu işlem doğal polimerlerin oluşumuyla sonuçlanırken, sentetik polimerler ise insan tarafından yapılmaktadır. Polimerler, en başından beri (örneğin selüloz, nişasta ve doğal kauçuk) çevremizde doğal olarak bulunmaktadır.

Hangi sıcaklıklarda polimer soğutulur?​

Hangi sıcaklıklarda polimer soğutulur?
Cam geçiş (Tg) sıcaklığı, sekonder bağların erime sıcaklığı olarak öngörülebilir. Polimer soğutulduğunda ikincil kuvvetler bir kez daha hakim olur ve molekül zincirleri kısıtlı bir duruma döner. Bu, termoplastiklerin kolayca geri dönüştürülebilmeleri için eritilerek tekrar eritilebileceği anlamına gelir.

Kimdir bu polimerlerden biri?​

Kimdir bu polimerlerden biri?
Polimer Nedir? Bir polimer, (adı “birçok parça” anlamına gelir), monomer denilen birçok tekrar eden birimi oluşturan uzun zincirli moleküllerdir. Polimerler doğal (organik) veya sentetik olabilir. Kozmetik, şampuan ve diğer saç bakım ürünleri, kontakt lensler, doğa (yengeç kabuğu, kehribar), gıda (protein, nişasta
Bir polimer, bir çok parçadan oluşur.?​
Bir polimer, (adı “birçok parça” anlamına gelir), monomer denilen birçok tekrar eden birimi oluşturan uzun zincirli moleküllerdir. Polimerler doğal (organik) veya sentetik olabilir.

Isıyla sertleşen polimerler nelerdir?​

Isıyla sertleşen polimerler nelerdir?
Isıyla sertleşen polimerler her zaman amorfdur ve genellikle güçlüdür ve serttir ancak genellikle kırılgandırlar. Elastomerler her zaman şekilsizdir ve Tg’nin üstünde kullanılırlar. Şekline kalıcı hasar vermeden son derece büyük miktarlarda elastik olarak deforme olma özelliğine sahiptirler.

• Polymer, polimer veya polimer gibi bir molekül vardır.?​

• Polymer, polimer veya polimer gibi bir molekül vardır.?
• Polimeri oluşturan herbir küçük molekül ise monomerolarak adlandırılır. • Buna basit bir örnek olarak “Polistiren” (polystyrene) verilebilir. Polistiren birçok stiren monomerinin bir araya gelmesi ile oluşur. 8.1.2013 Organik kimya Ders Notları 8

Nitekim polimerlerden bahsedilebilir?​

• Polimerlerin adlandırılması genellikle makromoleküldeki tekrarlanan monomerlerin adının başına “poli” sözcüğü ilave etmekle olur. –Örneğin; propilen => polipropilen, etilen => polietilen, stiren => polistiren, vinilklorür => polivinilklorür… gibi.

Nelerdir sentetik polimerlerin kullanım alanları?​

Nelerdir sentetik polimerlerin kullanım alanları?
Polimerlerin kullanım alanları nelerdir? Hem doğal hem de sentetik polimerler, insan hayatının rahatlığı ve kolaylaştırılmasında dikkate değer bir şekilde yer alır ve bilişim teknolojileri, ilaç, beslenme, iletişim, ulaşım, sulama, konteyner, giyim, kayıt tarihi, binalar, otoyollar vb. alanlarda direkt olarak yaşamın kendisinden sorumludur.

Nerede ki polimerler sentetik veya sentetik?​

Nerede ki polimerler sentetik veya sentetik?
Polimerler doğal (organik) veya sentetik olabilir. Kozmetik, şampuan ve diğer saç bakım ürünleri, kontakt lensler, doğa (yengeç kabuğu, kehribar), gıda (protein, nişasta, jelatin, sakız, gluten), plastik (şişeler, oyuncaklar, vinil kaplamalar, ambalajlar) kumaş, top, ayakkabı ve DNA’nızda bile! yer almaktadır.

Bu polimerlerin özellikleri nelerdir?​

Dışarıda bulduğumuz polimerler ise üç başlıkta inceleyebiliriz; Bu polimer türünde polimerler genel olarak kristal veya amorf halde bulunurlar. Genel manada esnek olmalarına rağmen dayanıklılık güçleri düşük. Bundan dolayı daha çok plastik gibi ürünlerin üretiminde kullanılıyorlar.

Bu polimerlerden biri de polimerdir.?​

Bu polimerlerden biri de polimerdir.?
Doğal yollarla kendi kendine oluşmuş polimerler ve insan eliyle sentetik olarak oluşturulmuş polimerler şeklinde ikiye ayrılırlar. Dışarıda bulduğumuz polimerler ise üç başlıkta inceleyebiliriz; Bu polimer türünde polimerler genel olarak kristal veya amorf halde bulunurlar. Genel manada esnek olmalarına rağmen dayanıklılık güçleri düşük.

Ticari polimer zincirleri nelerdir?​

Ticari polimer zincirleri nelerdir?
Polimeri oluşturan zincirler sürekli olarak gelişi güzel dönme ve bükülme hareketleri yaparlar. Ticari polimerlerin büyük bir kısmı amorf yapıda olmasına karşın diğer kısmında polimer zincirleri düzgün kristal yapılarına benzer düzenli bir hal almıştır.
Çünkü polimerler iki ana başlık altında bulunurlar.?​
Polimerler pek çok çeşitte bulunabilir fakat genelde iki ana başlık altında bulunurlar. Doğal yollarla kendi kendine oluşmuş polimerler ve insan eliyle sentetik olarak oluşturulmuş polimerler şeklinde ikiye ayrılırlar. Dışarıda bulduğumuz polimerler ise üç başlıkta inceleyebiliriz;
 
Polimerler, genellikle monomer denilen tekrar eden birimlerden oluşan uzun zincirli moleküllerdir. Polimerler çeşitli türlerde olabilir, örneğin termoplastik polimerler, ısıyla sertleşen polimerler ve elastomerler gibi. Termoplastik polimerler genellikle nispeten sünek yapıdadırlar ancak düşük mukavemete sahiptirler. Isıyla sertleşen polimerler genellikle güçlü ve sert olmalarına rağmen kırılgan olabilirler. Elastomerler ise Tg'nin üstünde kullanılırlar ve şekilsizdirler.

Vücudumuzda bulunan polimerler arasında proteinler ve enzimler gibi biyolojik kimyasallar bulunmaktadır. Bitkilerde ise selüloz ve nişasta gibi polimerler yaygın olarak bulunur. Bununla birlikte, günlük hayatta en çok karşılaşılan polimer türleri genellikle plastikler ve kauçuklardır.

Polimerler, monomerlerin kimyasal reaksiyonu ile elde edilirler. Doğada bu süreç genellikle doğal polimerlerin oluşumuyla sonuçlanırken, sentetik polimerler insanlar tarafından üretilmektedir. Polimerler genellikle cam geçiş (Tg) sıcaklığında soğutularak şekillendirilirler. Tg sıcaklığı, polimerin ikincil bağlarının yeniden düzenlenmesine olanak tanır ve polimerin tekrar eritilip şekillendirilebilir olmasını sağlar.

Sentetik polimerlerin çeşitli kullanım alanları vardır, bunlar bilişim teknolojileri, ilaç endüstrisi, ulaşım, giyim, ambalajlama ve daha birçok alanda bulunabilir. Sentetik polimerlerin kullanılmasının yaygın olmasının sebeplerinden biri, dayanıklılıkları ve çeşitli mekanik özellikleri sayesinde geniş bir uygulama alanına sahip olmalarıdır.

Polimerler genellikle doğal ve sentetik olmak üzere iki ana başlık altında incelenebilir. Doğal polimerler doğada oluşan veya biyolojik kaynaklardan elde edilen polimerlerken, sentetik polimerler insanlar tarafından laboratuvarlarda üretilen polimerlerdir. Bu farklılıklara bağlı olarak, polimerlerin özellikleri, kullanım alanları ve elde edilme yöntemleri de değişiklik gösterebilir.
 
Geri
Üst