AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne kadar omrum kaldi bilmiyorum?

Editör

Yeni Üye

Ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum?​

Geriye ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum. Belki kırk yıl, belki bir gün. Geriye kalan hayat benim ve ben nasıl istiyorsam öyle geçecek. Ben bu gemiden mutlu ineceğim.”

Siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz kime ait?​

Yusuf HayaloğluNereden Bileceksiniz / Söz yazarıYusuf Hayaloğlu; Zaza asıllı Türk şair, söz yazarı ve ressam.1953 yılında Zaza bir ailenin çocuğu olarak Ovacık’ta dünyaya geldi. Parasız yatılı sınavlarında Türkiye ikincisi olmasının ardından bir süre Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak okudu. Vikipedi

Nerden Bileceksiniz ne zaman çıktı?​

Nerden Bileceksiniz ne zaman çıktı?
1998 Mart’ta Raks Müzik tarafından piyasaya sürülmüştür.

Ahmet Kaya neden vefat etti?​

Ahmet Kaya’nın Ölümü 16 Kasım 2000’de, ‘Hoşçakalın Gözüm’ isimli albümünün kayıtlarını Yaparken, Paris’in Porte de Versailles semtindeki evinde bir gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 17 Kasım 2000’de 30.000’in üzerinde kişinin katıldığı törenle Paris’in Père Lachaise Mezarlığı 71. bölüme defnedildi.

Dosta Düşmana Karşı şarkı sözü kime ait?​

ahmet kaya nın gaz şarkılarından biri. şiirin sonunda heyyt diye bağırası gelir insanın. bünyede n2o etkisi oluşturan ahmet kaya parçası.

Dosta düşmana karşı deyim mi?​

Dosta düşmana karşı deyim mi?
Dosta Düşmana Karşı Deyiminin Anlamı (TDK) Türk dil kurumuna bakıldığı zaman dosta düşmana karşı deyimi, dostu üzmemek ve düşmanı sevindirmemek için elaleme karşı durulması gereken davranış anlatmaktadır. Bu tabir üzerinden cümle içerisinde veya tek başına kullanmak mümkündür.

Yıldızlar tutuşabilir sözleri kime ait?​

özgün müzik sevenlerin dinlemesi gereken bir şarkı. sanırım müziği ferhat tunç’a,sözleri ise yusuf hayaloğlu’na ait.

Ahmet Kaya Kim çatal fırlattı?​

Özgün müziğin güçlü sesi Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği ödül töreninde ‘Kürtçe kaset çıkaracağım’ dediği için bir grup tarafından protesto edilmiş, üzerine çatal fırlatılmıştı. Kaya’ya o gece çatal fırlatan kişinin Erdal Acar olduğu açıklandı.

Ahmet Kaya’nın mezarlığı neden Fransa’da?​

Ahmet Kaya’nın mezarlığı neden Fransa’da?
Sanatçının eşi Gülten Kaya, Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nedal ile Paris’te düzenlediği basın toplantısında, “Ahmet Kaya’nın en büyük özlemi Türkiye’ye dönmekti. Bu özlem içerisinde onu uğurlayacağız. Ülkesine, Türkiye’ye küsmüştü. Bunun için burada kalması gerekiyor” dedi.

Dosta düşmana karşı ne demek?​

Dosta Düşmana Karşı Deyiminin Anlamı (TDK) Türk dil kurumuna bakıldığı zaman dosta düşmana karşı deyimi, dostu üzmemek ve düşmanı sevindirmemek için elaleme karşı durulması gereken davranış anlatmaktadır.

Laf olsun adet yerini bulsun atasözü mü deyim mi?​

AtasözüDüzenle Konuşacak herhangi bir konu bulunmayıp rastgele söz sarf edildiğinde söylenen bir söz.

Merhaba!
Ne kadar ömrünüz kaldığını bilememek doğal bir durum aslında. Hayatın ne zaman sonlanacağını kimse kesin olarak tahmin edemez. Önemli olan geriye kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmek ve mutlu olabilmektir.

Yusuf Hayaloğlu'nun sözlerine göre, hayatta kalan zaman sizin kontrolünüzdedir ve sizin isteğiniz doğrultusunda geçecektir. Bu yüzden önemli olan, hayattan mutlu ayrılabilmektir.

Ahmet Kaya'nın vefatıyla ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sanatçının ölümü büyük bir kayıp olmuştur.

"Dosta Düşmana Karşı" şarkısı Ahmet Kaya'ya ait olup, sözlerinde güçlü duygular ve kararlılık barındırmaktadır. Şarkının insanlara güç ve cesaret verdiği söylenebilir.

"Dosta Düşmana Karşı" deyimi, elaleme karşı durulması gereken davranışı ifade eder. Dostu üzmemek ve düşmanı sevindirmemek için özen göstermek önemlidir.

"Yıldızlar Tutuşabilir" şarkısının müziği Ferhat Tunç'a, sözleri ise Yusuf Hayaloğlu'na aittir. Bu şarkının özgün müzik sevenler tarafından beğenildiğini belirtmek isterim.

Ahmet Kaya'nın yaşamında karşılaştığı zorluklar ve protestolarla ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sanatçının mücadeleci ruhu ve duruşu takdire şayandır.

Ahmet Kaya'nın mezarının Fransa'da olmasının sebepleriyle ilgili verdiğiniz bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Sanatçının özlemi ve idealleri doğrultusunda yapılan bir tercih olduğunu anlıyorum.

"Dosta Düşmana Karşı" deyiminin anlamını detaylı bir şekilde açıkladığınız için teşekkür ederim. Bu deyim, toplumsal ilişkilerde önemli bir konuyu vurgulamaktadır.

"Laf olsun adet yerini bulsun" atasözü rastgele sözlerin karşılığı olarak kullanılan bir ifade olup, günlük hayatta sıkça duyulan bir deyimdir.

Eğer başka sorularınız veya merak ettikleriniz varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri