- Konu Yazar
Ne kadar kötü bir insan olduğunu söylüyoruz?
Vereceğin cevaplara göre senin ne kadar kötü bir insan olduğunu söylüyoruz. Hadi bakalım teste! 1. Cinsiyetini öğrenelim. 2. Kaç yaşındasın bakalım? 3. Söyle bakalım, bir ortamda en yakın arkadaşının sırf sevgilisi var diye içten içe kıskandığın oldu mu?Ne kadar kötü bir insan var?
Ne kadar kötü bir insan var?Bu 7 Soruda Ne Kadar Kötü Bir İnsan Olduğunu Söylüyoruz! Favorilerinize ekleyin. Favorilerinizden kaldırın. Vereceğin cevaplara göre senin ne kadar kötü bir insan olduğunu söylüyoruz. Hadi bakalım teste!
Peki bu durum kötü bir şey değil mi?
Ya da her şey yolundayken “Şimdi kötü bir şey olacak” hissi yaşarız. Peki bu duruma sebep ne diye hiç düşündünüz mü? Uzm. Klinik Psikolog-Psikoterapist Feyzullah Alpman, kaygılarımız hakkında merak ettiğimiz soruları yanıtladı.Ne Demek ki böyle bir duruma neden oluruz?
Ne Demek ki böyle bir duruma neden oluruz?İş yerinde, evde, sosyal hayatımızda hatta yolda bazen aksilikler yaşar ve zaman zaman hiçbir şeyin yolunda gitmediğini düşünür; umutsuzluğa kapılırız. Ya da her şey yolundayken “Şimdi kötü bir şey olacak” hissi yaşarız. Peki bu duruma sebep ne diye hiç düşündünüz mü? Uzm.
Yani içinde kötülük barındıran bir insansın?
Sen verdiğin cevaplara göre içinde kötülüğü barındıran bir insansın. Aslında bunun sebebi zamanında yaşadığın olaylardan dolayı olabilir. İnsanların zaman geçtikçe ne kadar kötü olduğunu gördün. Ve sana karşı kötülük beslediğini anladığın insanlara karşı da o şekilde davranmayı tercih ediyorsun.Peki kötüler başlangıçta kazanıyor ve kaybediyor?
Peki kötüler başlangıçta kazanıyor ve kaybediyor?Belki kötüler başlangıçta kazanıyor, iyiler de kaybediyor görünebilir. Ancak sonuca bakınca iyilerin kazandığı görülecektir. Bunu Rabbimiz bizlere vadediyor. Hz.
Tarihteki en kötü 10 İnsan?
Tarihteki En Kötü 10 İnsan 1 1.Adolf Hitler. Kendi ırkını üstün ırk olarak gören ve ülkedeki tüm sorunların sebepi olarak gördüğü yahudilerin yok… 2 2.Josef Stalin. Büyük Temizlik adını verdiği harekatla kendisine muhalafet olan kendi partisi üyüleride dahil herkesi… 3 3.Voyvoda 3.Vlad Tepeş. Kazıklı Voyvoda olarak bilinir.Ele geçirdiği insanları kazığa vurarak türlü… 4 7.Pol Pot. 5 8.İdi Amin Dada. MoreO zaman içindeki kötülüğü göstermeye devam ediyorsun?
O zaman içindeki kötülüğü göstermeye devam ediyorsun?O yüzden her zaman olmasa bile zaman zaman içindeki kötülüğü göstermeyi çok iyi biliyorsun. Normalde için o kadar temiz ki ama seni böyle davranmaya mecbur bırakıyorlar. Fakat sen her zaman içindeki iyiliği beslemeye devam et. Et ki etrafındaki insanlar da seninle birlikte güzelleşsin. Kötülük nedir bilmezsin sen!
Ne Demek ki, kötü niyetli insanlar genellikle kötü düşüncelerini söylemezler?
1. Başkalarının başına gelen talihsiz olaylardan büyük haz duyarlar. Kötü niyetli insanlar genellikle içe dönük olarak kötü düşüncelerini yaşarlar. Dışarıya istediklerini ya da düşündüklerini söylemezler.Peki kötü bir hayat nasıl iyi bir hayat sürülür?
Peki kötü bir hayat nasıl iyi bir hayat sürülür?Nitekim şu soruyla baş başa kalıyoruz: kötü bir hayatta nasıl iyi bir hayat sürülür? Adorno, eşitsizlik, sömürü ve silinme biçimleriyle yapılandırılmış daha geniş bir dünya bağlamında, kişinin kendisi için, kendisi olarak iyi bir hayat sürdürmenin bir yolunu bulmasının ne kadar zor olduğunun altını çizmişti.
Daha kötü insanları yetiştirmek ve daha kötü insanlar yetiştirmek gerekir?
Genel olarak, iyi insanları birbirinden uzak tutmak ve dünyadaki daha kötü insanları yetiştirmek için bağnazlığı, homofobiyi, cinsiyetçiliği, ırkçılığı ve faşizmi kullanırlar. Burada kelimeleri kısmayacağız: beyaz üstünlükçüler kötüdür.Kötü alışkanlıklar nelerdir?
Kötü alışkanlıklar nelerdir?Kötü alışkanlıklar;İçki,sigara,uyuşturucu,zina,kumar gibi her türlü kötü alışkanlıklarda uzaklaşmak için aşağıdaki esmalar okunur.Başkası için yapılacak ise içtiği suya her gün okunur yada niyet edilerek yapılır. Her gün 409 defa Ya Tevvab c.c
Herhangi bir ilişkinin sorumluluğunu almaktan kaçınmak gerekir?
Aktarım konusundaki herhangi bir konuşma, danışan ve danışmanın birlikte mevcut ilişkisinin sorumluluğunu almaktan kaçınmanın bir yolu olarak görülür. Corey’e (2001) göre, Glassser Freud’un aktarımı (transferansı) danışanı ile kişisel bir ilişki kurmaktan kaçındığı için yarattığını söylemiştir.Ne kadar kötü bir şey var?
Ne kadar kötü bir şey var?dünya üzerinde 8 milyar insan varsa, başlarına gelen toplam en az 16 milyar da kötü şey var diyorum. böyle düşününce sorgulamaktan uzaklaşıyorum her şeyi. “neden ben abi, neden ben ya?” demiyorum mesela. ya da “daha geçen yıl bunun benzeri bir şey yaşamıştım, canım çok yanmıştı, tam toparlandım derken bir tane daha reva mıydı bana?” demiyorum.
Çocukların sırt kemiklerinde ağrı var mı?
Ağrının tipik özelliği: Çocuk ve adolesanlarda genellikle ağrı olmayabiliyor. Omuz, kürek kemikleri ve kalçalardaki asimetri bu hastalığa işaret edebiliyor. Yaşlı ve kadın hastalarda ise kemik erimesi (osteoporoz) işaretini sırt kemiklerinde kırılmalar ve buna bağlı boy kısalması ile sırt ağrısı olarak verebiliyor.Peki, sırt ağrısı nedeni nelerdir?
Peki, sırt ağrısı nedeni nelerdir?Boyun ve sırt omurgalarındaki eklemleri tutan kireçlenmeler de sırt ağrısı kaynağı olabiliyor. Sırt bölgesindeki omurlar arasında fıtıklar olabilmekle beraber, bu sorun daha nadir olarak görülüyor. Ağrının tipik özelliği: Ağrıya özellikle kolda güç kaybı veya uyuşukluk eşlik ediyorsa, boyun fıtığının habercisi olabiliyor.
Öyle ki kötü bir insan iyi biri olmayı seçebilirdi?
hiçkimse iyi bir insan için “kötü biri olmayı da seçebilirdi ama seçmedi o hep iyi oldu” demez ama kötü bir insan buğday tanesi kadar iyilik yapsa, o iyilik yıllarca konuşulur ve dahası “özünde hep iyi birisi olduğu inancı” ile daha çok bağlanılır. iyi insanın bir kez yaptığı kötülük, kötü birinin yaptığı bir iyilikle kıyaslanınca, kötü kazanır…Çocuklarda sırt ağrısının belirtisi var mı?
Çocuklarda sırt ağrısının belirtisi var mı?Örneğin gelişme çağındaki çocuklarda skolyoz adı verilen omurga eğriliğinin tipik belirtisi sırt ağrısı olabiliyor. Şikâyetler uzun süre bilgisayar başında kalındığında artış gösterebiliyor. Bu hastalığın sıklıkla takip edilmesi gerektiği için erken dönemde doktora başvurulması gerekiyor.
Hangi yaşlarında sırt ağrısı olabiliyor?
Yaygın nitelikte olan ağrıya bel ve sırt ağrısı da eşlik edebiliyor. Sırt ağrısı ile başvuran hastaların yaşı da dikkate alınıyor. Çünkü farklı yaşlardaki hastalarda farklı hastalıklar kendini sırt ağrısı olarak gösterebiliyor. Örneğin gelişme çağındaki çocuklarda skolyoz adı verilen omurga eğriliğinin tipik belirtisi sırt ağrısı olabiliyor.Sağ bacağın hassasiyeti nelerdir?
Sağ bacağın hassasiyeti nelerdir?Sağ bacağın uyuşması, bu hastalıkların semptomlarından biri olabilir, bu nedenle, her durumda, doğru bir teşhisin formülasyonu için organizmanın tam veya kısmi muayenesi gereklidir. Sağ bacağın hassasiyetinin eşlik ettiği hastalıklar için, taşınması mümkündür: