AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ne kadar domatesten ne kadar salca cikar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ne kadar domatesten ne kadar salça çıkar?​

Domates salçası için aldığınız domatesin büyüklüğü, sululuğu çıkaracağınız salçanın miktarını değiştirmektedir. Sulu bir domatesten daha fazla salça etmeniz mümkün. Ancak ortalama olarak 10 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir.

72 Brix ne demek?​

Briks suda çözünen kuru madde miktarı demektir. Yani salçanın katılık derecesini gösterir. Salçanın briksi en düşük 28 – 30 briks aralığında olmalıdır. Ev tipi salçalar daha yoğun kıvamlıdır ve 32 – 34 brikstir.
Domates salçası ne kadar kaynar?
Ezilen domatesler (tencere üstüne konmuş) süzgeçten geçirilir kabukları ve çekirdeklerinden ayrılmış olur. Süzgeçten geçen domatesleri ocağa koyup tuzu, yağı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya yaklaşık 2 saat kadar pişirilir.

Salça fermente midir?​

Salça evlerde geleneksel olarak püre haline getirilen domatesin kaya tuzu eklenerek fermente edilmesi ve fermentasyon işlemi sonrasında çatı, teras, balkon gibi yerlerde büyük sinilerde/tepsilerde güneşin sıcaklığı ile suyunu uçurup buharlaştırılması ve kıvam kazandırılmasıyla elde edilir.

Salça ne kadar Kaynamalı?​

Tencerenin kapağını kapatıp, biber ve domatesler iyice yumuşayana kadar orta ateş üzerinde pişirin. Düdüklü tencerede 15 dk pişmesi yeterlidir. Normal tencerede süre 2 katına çıkar. Domates ve biberler iyice yumuşadıktan sonra küçük delikli bir kevgir üzerine koyup, suyunun süzülmesini sağlayın.
Salça kaynatılarak yapılır mı?
Ama yemeklerin tadını zenginleştirmesi için genelde biber-domates karışık salça tercih edilir. Domates ve biberleri büyük dilimler haline doğrayarak, güneşte kurutma ya da ocakta kaynatma yöntemini benimseyerek yemeklik ev yapımı salçanızı hazırlayabilirsiniz.

Salça zehirler mi?​

Salçanın tadı her zamankinden farklıysa veya kötü bir tat alıyorsanız, kesinlikle tüketmeyin. Küflenmiş Salça Yenirse Ne Olur? Küflenmiş salça, başka belirtiler yoksa bozulmamış sayılır. Yani üzerindeki küfler alındıktan sonra yiyebilirsiniz.

Salça küfü zehirler mi?​

Küflü salçanın küf kısmı alındığında sağlığa bir zararı bulunmaz.
 
Geri
Üst