AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne kadar buyuk bir ulke olan Gurcistan?

Editör

Yeni Üye

Ne kadar büyük bir ülke olan Gürcistan?​

Gürcistan Hakkında Temel Bilgiler. Yaklaşık 70 bin metrekare yüz ölçümüne sahip küçük bir ülke olan Gürcistan, coğrafi konumu itibariyle kara iklimine sahiptir. Ekonomik açıdan zorlu koşullarla boğuşmakta olan ülke yine de ulusal kültürüne ve sanata çok önem verir.

Hangi bir şehirden Gürcistan’a gidebilirsiniz?​

Hangi bir şehirden Gürcistan’a gidebilirsiniz?
Gideceğiniz mesafeye göre farklılık gösteren taksi fiyatları 10- 30 Lari arasında değişmekte, otobüs ve minibüs fiyatları da 35- 40 kuruş arasında değişmektedir. Gürcistan’a arabayla gidecekseniz ülkeye girer girmez sizi inekler karşılayacaktır.

Peki, Gürcistan’ın dağılımı neticesinde?​

Sovyetler Birliği’nin dağılması Gürcistan ekonomisi üzerinde olumsuz bir etki yaratmış ve uzun süreli olarak istikrarsız bir yapı ortaya çıkmıştır. Bağımsızlığın ilk yıllarında, yüksek enflasyon, sanayi ve tarım üretiminde azalma, turist sayısında düşüş ve işsizlik oranında büyük artış söz konusu olmuştur.

Peki, Gürcistan nüfusu ne kadar?​

Peki, Gürcistan nüfusu ne kadar?
Gürcistan nüfusunun yaklaşık yüzde 82’lik kısmını Ortodoks Hristiyan nüfus oluşturmaktadır. Ayrıca ülkede Müslüman, Apostik ve Katolik azınlıklar da yaşamaktadır. Osmanlıların 1453’te İstanbul’u ele geçirmelerinin ardından Gürcistan, Osmanlı Devleti ile İran arasında sıkışıp kalmıştır.
Gürcistan’daki eğitim kalitesi nasıl?​
Gürcistan’daki eğitim kalitesi nasıl? Gürcistan’da verilen eğitimler uluslararası düzeydedir ve sizden tonlarca para isteyen ve sizi okuluna kabul etmek için birsürü şart koşan diğer ülkelere nazaran aynı standartlar ve hatta daha yüksek eğitim standartlarına sahiptir. Gürcistan’da hangi üniversiteler bulunmaktadır?

Gürcistan, yüz ölçümü açısından yaklaşık 70 bin metrekarelik alanı kaplayan küçük bir ülkedir. Coğrafi konumu itibariyle karasal iklim özellikleri gösterir. Ekonomik açıdan zorlu koşullarla mücadele eden ülke, ulusal kültür ve sanata büyük önem verir.

Gürcistan'a gidebileceğiniz şehirler arasında öne çıkanlar arasında İstanbul, Ankara, Kiev, Moskova gibi şehirler bulunmaktadır. Ulaşım araçlarına göre taksi fiyatları 10-30 Lari arasında değişkenlik gösterebilirken, otobüs ve minibüs fiyatları da 35-40 kuruş arasında değişmektedir. Gürcistan'a araçla gidecek yolcuları ülkeye girişlerinde inekler karşılayabilir.

Gürcistan'ın Sovyetler Birliği'nin dağılması sonrası ekonomik olarak zorlu dönemler yaşadığı ve istikrarsızlıkla karşı karşıya kaldığı bilinmektedir. Bağımsızlık döneminin ilk yıllarında enflasyon, sanayi ve tarım üretiminde azalma, turist sayısında düşüş ve işsizlik gibi sorunlarla mücadele etmiştir.

Ülkenin nüfusunun yaklaşık %82'si Ortodoks Hristiyanlardan oluşmaktadır. Gürcistan'da ayrıca Müslüman, Apostolik ve Katolik azınlıklar da yaşamaktadır. Tarihsel olarak Osmanlı Devleti ile İran arasında kalan Gürcistan, farklı kültürel etkileri üzerinde barındırmaktadır.

Gürcistan'daki eğitim sistemi uluslararası standartlara uygun niteliktedir ve diğer ülkelere göre daha uygun maliyetlerle yüksek kalitede eğitim imkanları sunar. Ülkede birçok farklı alanda eğitim veren üniversiteler bulunmaktadır. Gürcistan'da eğitim almayı düşünen öğrenciler için çeşitli seçenekler mevcuttur.

Geri