Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ne kadar buyuk bir asteroit var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ne kadar büyük bir asteroit var?​

Öte yandan Asteroit Kuşağında ise toplam uzay taşı sayısının 600.000 civarında olduğu düşünülürken, bunlardan yalnızca 200 kadarının çapının 100 km’den büyük olduğu tahmin ediliyor. Bunca asteroit arasında bazı asteroitlerin kendi “uydu asteroitleri” bile var.
Hangi asteroitlerin anlamları var?
Gelin şimdi en önemli asteroitlerin anlamlarını keşfedelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz. CHIRON: Kiron/Şiron olarak dilimize uyarladığımız bu asteroit “Yaralı Şifacı” olarak bilinir. Kiron haritada esasen çok hangi konuda hassas ve incinmeye açık olduğumuzu gösterir.
Bu sistemde asteroitlerin anlamları nelerdir?
Bu sistemde asteroitler sahnenin merkezindedir, farklı kadranlarla farklı harita türleri ve baskın şekilde orta noktalar kullanılır. Yazımda klasik astroloji kuralları içerisinde asteroitlerin anlamları ve bakış açısı belirtilmiştir. Bu mantıkla bakarsak eğer asteroitler gezegenlerle edindiğimiz bilgilerin daha derinleşmesini sağlar.

Bu grupta çok sayıda asteroit bulunuyor.?​

Mevzubahis grupta Ceres, Pallas, Vesta ve Juno gibi ismi iyi bilinen asteroitler –doğru isimleriyle “Cüce Gezegenler”- bulunuyor ki sonunda hepsi birleşip Plüton’u Nasa’nın da kararıyla gezegenlikten etmişti. 🙂

En eski asteroitlerden biri olan 2018 EB?
Uydusu olan asteroitlerin en yenilerinden birisi ise NASA’nın NEOWISE uzay aracı tarafından Ekim 2018’de keşfedilen “2018 EB” isimli asteroitti.
Bu asteroitlerin çok büyük kısmı Mars ve Plüton arasındaki bölgededir.?
Uzay taşı olarak da adlandırabileceğimiz Güneş sistemindeki asteroitlerin çok büyük bir bölümü Asteroit Kuşağı olarak bilinen Mars – Jüpiter arasındaki bölgede ya da Kuiper Kuşağı olarak bilinen, Neptün ve Plüton arasındaki bölgede toplanmış haldedir.
 
Geri
Üst