- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 205.368
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ne işe yarar ki yumurta ile dondurucudan çıkarıldığında?
Yumurta genişleyerek, kabuğu çatlar ve bakteriler içine girer. Hatta bazen kabuk bozulmadan kalır, sarısı ve yumurta akını karıştırdığınızda şuruplu ve sert bir kıvam oluşur. Benzer şekilde, soslar ve şekerli krema da yumurta ile yapıldığından dondurucudan çıkarıldığında sert ve lastik gibi olabilir.Ne gibi peynirler dondurucuda saklanabilir?
Peynir Keçi, lor peyniri gibi yumuşak peynirleri dondurucudan aldığınız zaman taneli olur. Çedar veya kaşar peyniri gibi sert peynirler ise derin dondurucuda saklanabilir ama yine de dondurucudan çıkardıktan sonra peynirleriniz solgun olabilir. Diğer süt ürünleri Hemen hemen tüm süt ürünleri dondurucu dostu değildir.
Krema dondurucudan çıktıktan sonra dondurulur.?
Krema dondurucudan çıktıktan sonra dağılarak sulu ve kremsi olur, yoğurt, süt ve süt bazlı ürünler sos haline gelir. Baharatlar Çoğu baharat ve çeşniler, raflarda saklanmalıdır.Bunları asla dondurucuya koymayın?
Bunları asla dondurucuya koymayın! Biliyoruz hayat kurtaran dondurucunuz sizin en yakın arkadaşınız. Ama siz yine de yiyeceklerinizi taze olması için buzdolabında saklayın. Yumurtalar Bütün yumurtalar dondurucu dışında tutulmalıdır. Yumurta genişleyerek, kabuğu çatlar ve bakteriler içine girer.
Ne işe yarar ki yumurtanın sarısı ve beyazı dondurun?
Benzer şekilde, soslar ve şekerli krema da yumurta ile yapıldığından dondurucudan çıkarıldığında sert ve lastik gibi olabilir. Püf noktası: Eğer yumurtayı dondurmak istiyorsanız, yumurtanın sarısı ve beyazını çırptıktan sonra ya 1/2 yemek kaşığı şeker ya mısır şurubu ya da 1 çay kaşığı tuz ekleyin.Hangi yiyecekler dondurulmalı?
Marul, salatalık, lahana ve karpuz buzdolabında saklanmalı. Domates dondurulabilir ama sonrasında sadece yemek yapmak için kullanılmalıdır. Diğer yiyecekler dondurulma sonrası, lapa gibi olur.