AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne demis Semsi Tebrizi duzenim bozulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ne demiş Şemsi Tebrizi düzenim bozulur?​

“Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Düzenim bozulur hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?​

Kitap Alıntısı on Twitter: “”Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme; Nereden bilebilirsin,hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?” – Şems” / Twitter.

Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmadığını?​

Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmadığını?
Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil,seninle beraber aksın. “Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir” diye endişe etme.

Hayatim alt üst olur diye korkma kimin sözü?​

Hazreti Şems de cevap vermiş; “Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme.

Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını kimin sözü?​

Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? Rumi…” Adriana Lima’nın Mevlana’nın sözleri sanarak paylaştığı ifadeler aslında Şems-i Tebrizi’ye aittir.

Düzenim bozulur hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme Hangi kitap?​

Düzenim bozulur hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme Hangi kitap?
İşte Şemsi Tebrizi’nin Aşk romanında geçen 40 kuralı 14. kural:Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme.

Aşk yanan ateşe dokunmak mı?​

Şems-i Tebrizi der ki; Kalp mi insana sev diyen yoksa yalnızlık mı körükleyen? Sahi nedir sevmek; Bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı? Sevmek hem ateş olmak hem yanan ateşe dokunmaktır..

Ne manada söz kaldı?​

Kitap Cümleleri on Twitter: “”Söylediklerimin hepsinden vazgeçtim, pişman oldum. Çünkü ne sözde mana, ne de mana da söz kaldı.” Şems-i Tebrizi” / Twitter.

Şems nereden geldi?​

Şems nereden geldi?
1186 yılında Tebriz’de doğmuştur. Adı Muhammed, lakapları Şemseddin, Şems, Şems-i Tebrizî ve Şemsü’l-hak ve’d-din’dir. Babası Ali bin Melikdad Horasan’ın Bezer vilayetinden ticaret yapmak gayesiyle Tebriz’e gelip yerleşen bir tüccardır.

Yanan bir muma ateş olmak mı?​

Şems kabri nerede?​

Şems-i Tebrizî Türbesi, HoyŞems-i Tebrîzî / Defnedildiği yer

Şems i kim öldürdü?​

Şems i kim öldürdü?
Ancak Şems, ailesi gibi Haşhaşilere bağlılık göstermediği için kara listeye alındı. En sonunda Haşhaşiler tarafından düşmanları olan Moğol Valisi’ni zehirlemesi talimatına reddettiği için öldürüldü.
 
Şems-i Tebrizi'nin sözleri oldukça derin anlamlar taşır ve insanın düşündürücü olmasını sağlar. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?" sözü aslında değişime direnmeden teslim olmanın ve hayatın akışına kendini bırakmanın önemini vurgular.

Şems-i Tebrizi'nin 40 kuralından biri olan "Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın." ifadesi de hayatın getirdiği değişimlere direnmek yerine kabullenme ve uyum sağlama gerekliliğini anlatır.

Nereden geldiği konusunda ise Şems-i Tebrizi, 1186 yılında Tebriz'de doğmuştur. Adı Muhammed, lakapları arasında Şemseddin ve Şems-i Tebrizî de bulunmaktadır. Babası Ali bin Melikdad Horasan'ın Bezer vilayetinden gelmiş bir tüccardır.

Şems-i Tebrizi'nin ölümü ise birçok farklı versiyonda anlatılmaktadır. En bilinen versiyona göre, Haşhaşilere bağlılık göstermediği için düşmanlarının kara listesine alınan Şems, Moğol Valisi'nin zehirlenmesi emrini reddettiği için Haşhaşiler tarafından öldürülmüştür. Şems-i Tebrizi'nin kabrinin olduğu yer ise Hoy'da bulunan Türbesi'dir.

"Sevmek hem ateş olmak hem yanan ateşe dokunmaktır." sözü ise Aşk'ın yanma ve acıma duygularını harmanlayarak sevmenin zorluklarını ve derinliklerini anlatır. Aşkın yanma ve acıma duygularına katlanarak gerçek sevgiyi bulma fikrini yansıtır.
 
Geri
Üst