AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne aglarsin benim zulfu siyahim dinle YouTube?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım dinle YouTube?​

Melike Şahin – Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım – YouTube.

Ne ağlarsın türküsü hikayesi?​

Sonraki bir akşam rahmetli Aşık Daimi, Rıdvan Amca, eniştem ve ben Fatih’te bir lokantaya gittik. Orada kafa çekecekler. Lokantaya Arif Sag geldi, Aşık Daimi’ye hürmet gösterdi. Birden Daimi’nin “ne ağlarsın benim zülfi siyahım, bu da gelir bu da geçer ağlama” türküsü çalınmaya başladı.
Bu da gelir bu da geçer şarkı sözü kime ait?
Aşık Daimi (İsmail Aydın) – Ozanlarımız. Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama.

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım kimin şiiri?​

~ NE AĞLARSIN BENİM ZÜLFÜ SİYAHIM ~ AŞIK DAİMİ

Ne ağlarsın şarkısını kim söylüyor?​

Cem Adrian – Ne Ağlarsın (Live) – YouTube.
Gam elinden benim zülfü siyahım ne demek?
“Gam elinden benim zülfü siyahım Peykan değdi sinem yaralandı gel” mısralarındaki “peykan” Farsça “okun ucundaki demir” anlamındaymış. Edebiyatta sevgilinin kirpiğini ifade için kullanılmış. “Yarinden ayrılan hiç gülmez imiş, Akar çeşmi yaşı silinmez imiş” mısralarındaki “çeşm” Farsça “göz” demek.
Sivas, Divriği’ye aittir. Mahmut Erdal tarafından derlenmiştir. Notalarıyla Uzun Havalarımız – Mustafa Özgül, Salih Turhan, Kubilay Dökmetaş – Ankara 1996, s.192. Sözleri Zeynep Ceren Seçkal tarafından gönderilen bu türkü 28,202 defa görüntülenmiştir.
1932 yılında İstanbul’da doğdu. Asıl adı İsmail Aydın’dır. Kökleri Erzincan’ın Tercan ilçesinden gelmektedir. Her iki dedesinin de saz şairi olmasının etkisiyle küçük yaşta bağlama çalmayı ve Davut Sulari’den aşıklık geleneğini öğrenmiştir. Aşık Daimi, 1950 yılında İstanbul’dan ayrılarak Tercan’a yerleşmiştir.
Buda gelir buda geçer ağlama kim söylüyor?
Buda Gelir Buda Geçer | Abdurrahman Önül – Türkü

Gam elinden benim kimin eseri?​

emin igüs’ün bu dünya bir pencere albümünde yer alan pir sultan abdal eseri.

Deli Gönül Feryat Etme Boşuna sözleri kime ait?​

muhlis akarsu’nun aktardığı bir sivas türküsü.
Deli Gönül Hangi Dala Konarsın hangi yöre?
Sivas, Divriği’ye aittir.

Aşık Daimi yaşıyor mu?​

17 Nisan 1983Âşık Daimi / Ölüm tarihi ve yeri

Aşık Daimi alevi mi?​

Ailesi ocak olan ve Alevi dedelerinin geldi bir soydan yetişen Âşık Daimi’nin ilk hocaları Potik ve Eyüp Dedeler olmasına rağmen. Dede sülalesinden gelen Daimi’nin saz çalması ve şiirler söylemeye erken yaşta başlaması esasında geleneklerden gelen kutsi bi,r görevdir.
Gam elinden ne demek?
Pir Sultan Abdal şiirlerindeki kelimelere değinelim. Gamlı kelimeler zinciri başlıyor. “Gam elinden benim zülfü siyahım Peykan değdi sinem yaralandı gel” mısralarındaki “peykan” Farsça “okun ucundaki demir” anlamındaymış. Edebiyatta sevgilinin kirpiğini ifade için kullanılmış.

Geri