AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ne aglarsin benim zulfu daimi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Ne ağlarsın benim zülfü daimi?​

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım, Bu da gelir, bu da geçer ağlama. Göklere erişti figanım, ahım, Bu da gelir, bu da geçer ağlama.. Bir gülün çevresi dikendir, hardır, Bülbül har elinden ah ile zardır, Ne olsa da kışın sonu bahardır, Bu da gelir, bu da geçer ağlama.

Bu da gelir bu da geçer şarkı sözü kime ait?​

Bu da gelir bu da geçer şarkı sözü kime ait?
Aşık Daimi (İsmail Aydın) – Ozanlarımız. Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama.

Çeşmi Siyahım neden yazıldı?​

Mahzuni henüz yirmili yaşlarında köyünden ayrılırken çeşmi siyahım diye hitap ettiği sevgilisine veda etmiştir. Halk şiirinde “dağ” aşık ile sevgili arasında ya da gurbete giden birisi ile geride kalanlar arasında bir “engel” imgesidir. Mahzuni’nin bu ayrılık nedeniyle çektiği dert onun sermayesi, ahı ise servetidir.

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım hikayesi?​

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım hikayesi?
birden daimi’nin ‘ne ağlarsın benim zülfi siyahım, bu da gelir bu da geçer ağlama’ türküsü çalınmaya başladı. masada buz gibi bir hava esti. herkes sustu. o gün pankarta adı yazılan kazım, daimi’nin oğluymuş ve çatışmada öldürülmüş. bu türküyü de oğlunun ölümünden sonra eşine yazmış. hala dinlerken tüylerim diken diken …
Ne ağlarsın kimin şiiri?​
Ne Ağlarsın Şiiri – Aşık İsmail Daimi.

Ne ağlarsın şarkısını kim söylüyor?​

Ne ağlarsın şarkısını kim söylüyor?
Cem Adrian – Ne Ağlarsın (Live) – YouTube.

Deli Gönül Hangi Dala Konarsın sözleri kime ait?​

Sivas, Divriği’ye aittir. Mahmut Erdal tarafından derlenmiştir. Notalarıyla Uzun Havalarımız – Mustafa Özgül, Salih Turhan, Kubilay Dökmetaş – Ankara 1996, s.192. Sözleri Zeynep Ceren Seçkal tarafından gönderilen bu türkü 28,202 defa görüntülenmiştir.

Çeşmi Siyahım ne anlama gelir?​

Çeşmi Siyahım ne anlama gelir?
”Çeşm” Farsçada ”göz” demektir. ”Çeşm-i siyahım” ise ”siyah gözlüm” demektir, ”kara gözlüm” demek değildir… ”Kara” sözcüğü siyahı değil; büyüklüğü, iriliği, gücü, zorluğu ifade eder. Kara gözlüm; iri, büyük gözlüm demektir…

Çeşmi ne anlama geliyor?​

Çeşm kelimesi Osmanlıca olarak bilinen ve göz anlamına gelen bir kelimedir. Osmanlı zamanında yaygın olarak kullanılmasıyla bilinen bir kelime çeşididir.

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım kime ait?​

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım kime ait?
Erzincan Tercan’lı İsmail Aydın’a (bilinen ismiyle Âşık Daimi) ait “Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım” isimli türküyü bilirsiniz.
Âşık Daimi alevi mi?​
Ailesi ocak olan ve Alevi dedelerinin geldi bir soydan yetişen Âşık Daimi’nin ilk hocaları Potik ve Eyüp Dedeler olmasına rağmen. Dede sülalesinden gelen Daimi’nin saz çalması ve şiirler söylemeye erken yaşta başlaması esasında geleneklerden gelen kutsi bi,r görevdir.

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım sözleri kime ait?​

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım sözleri kime ait?
Erzincan Tercan’lı İsmail Aydın’a (bilinen ismiyle Âşık Daimi) ait “Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım” isimli türküyü bilirsiniz. TRT sanatçısı olan Daimi’nin eseri, sayısız sanatçı tarafından seslendirilen duygu yüklü bir ağıttır. Bu eserin arkasında sakladığı hikâyede ise Âşık Daimi’nin oğlu Kazım Aydın var.

Ne ağlarsın benim zülfü siyahım dinle YouTube?​

Melike Şahin – Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım – YouTube.

Deli Gönül Feryat Etme Boşuna sözleri kime ait?​

Deli Gönül Feryat Etme Boşuna sözleri kime ait?
muhlis akarsu’nun aktardığı bir sivas türküsü.

Deli Gönül Hangi Dala Konarsın hangi yöre?​

Sivas, Divriği’ye aittir.

"Ne ağlarsın benim zülfü daimi?" başlıklı forumdaki sorulara detaylı yanıtlar vereceğim:

1. **"Bu da gelir bu da geçer şarkı sözü kime ait?"**
Bu sözler Aşık Daimi (İsmail Aydın) tarafından bestelenmiştir. "Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama" türküsüne ait sözlerdir.

2. **"Çeşmi Siyahım neden yazıldı?"**
Çeşmi Siyahım türküsü, Mahzuni Şerif'in sevgilisine veda ettiği bir dönemi anlatır. "Çeşm" Farsçada "göz" demektir. Bu türküde "siyah gözlüm" anlamında kullanılmıştır.

3. **"Ne ağlarsın benim zülfü siyahım hikayesi?"**
Aşık Daimi'nin "Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" türküsü, oğlu Kazım'ın ölümünden sonra eşine yazılmıştır. Bu acı olay türkünün duygusunu derinleştirmiştir.

4. **"Ne ağlarsın kimin şiiri?"**
"Ne Ağlarsın" adlı şiir Aşık İsmail Daimi'ye aittir.

5. **"Ne ağlarsın şarkısını kim söylüyor?"**
Cem Adrian tarafından "Ne Ağlarsın" şarkısı seslendirilmiştir.

6. **"Deli Gönül Hangi Dala Konarsın sözleri kime ait?"**
"Deli Gönül Hangi Dala Konarsın" sözleri Sivas, Divriği'den Mahmut Erdal tarafından derlenmiştir.

7. **"Çeşmi Siyahım ne anlama gelir?"**
"Çeşmi Siyahım" ifadesinde "Çeşm" göz, "Siyahım" ise siyah anlamına gelir. Bu ifade genellikle sevgiliye hitap ederken kullanılan bir tabir olarak kullanılır.

8. **"Çeşmi ne anlama geliyor?"**
"Çeşm" kelimesi Osmanlı Türkçesinde "göz" anlamına gelir. Genellikle aşk ve sevgi temalı eserlerde kullanılan bir terimdir.

9. **"Ne ağlarsın benim zülfü siyahım kime ait?"**
"Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" türküsü, Alevi ozanı Âşık Daimi'ye aittir.

10. **"Âşık Daimi alevi mi?"**
Âşık Daimi, Alevi bir geçmişe sahip olan bir ozandır. Ailesi ocak olan ve dedelerinden gelen bir geleneği devam ettirmiştir.

11. **"Ne ağlarsın benim zülfü siyahım sözleri kime ait?"**
"Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" türküsünün sözleri Aşık Daimi'ye aittir. Türkü, duygusal bir hikayeyi anlatır.

12. **"Ne ağlarsın benim zülfü siyahım dinle YouTube?"**
"Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" türküsünü Melike Şahin seslendirmiştir. YouTube'da dinleyebilirsiniz.

13. **"Deli Gönül Feryat Etme Boşuna sözleri kime ait?"**
"Deli Gönül Feryat Etme Boşuna" sözleri, Muhlis Akarsu'nun aktardığı bir Sivas türküsüne aittir.

14. **"Deli Gönül Hangi Dala Konarsın hangi yöre?"**
"Deli Gönül Hangi Dala Konarsın" türküsü, Sivas'ın Divriği yöresine aittir.

Umuyorum verdiğim detaylı cevaplar sorularınıza açıklık getirmiştir. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri